Nova convocatoria per sol·licitar ajuts d'accesibilitat

Nova convocatòria pels ajuts d’accessibilitat

Més d’1 milió d’euros destinarà la Generalitat de Catalunya a la nova convocatòria per aconseguir ajuts d’accessibilitat.  Així doncs, els barris que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, podran rebre subvencions per a millorar l’accessibilitat i el coneixement de l’estat dels edificis d’ús residencial.

Les 3 línies d’actuació de la convocatòria

La primera fa referència a aquelles rehabilitacions que actuïn directament en la realització d’ajustos raonables i en una adequació efectiva dels edificis en matèria d’accessibilitat. És a dir, garantir que tots els edificis tinguin ascensors, rampes i grues per a minusvàlids i altres elements comuns necessaris i els que els tenen, que aquests funcionin correctament.

Nova convocatoria per sol·licitar ajuts d'accesibilitat

La segona línia d’actuació té com a objectiu principal garantir que tots els edificis del parc públic puguin passar la Inspecció tècnica d’edificis (ITE). D’aquesta manera es comprovarà que tots els elements comuns de l’edifici estiguin en perfecte estat i si es detecta alguna deficiència o risc solucionar-ho ràpidament.

Nova convocatoria per sol·licitar ajuts d'accesibilitat

Per últim, aquests diners també aniran destinats a informar i conscienciar  sobre la importància de l’eficiència energètica i sobre la necessitat d’obtenir el Certificat d’eficiència energètica (CEE), un certificat que qualifica energèticament l’edifici calculant el consum necessari per a satisfer la demanda anual de l’edifici en condicions normals. Així doncs aquests ajuts sumaran als que va impulsar l’ICAEN fa un mes. 

Els elements més tècnics sobre els ajuts d’accessibilitat

Els nous ajuts d’accessibilitat cobriran fins a un màxim d’un 60% del cost total de l’actuació. La convocatòria d’enguany és bastant similar a la de l’any passat però amb una principal novetat. Aquest any s’incrementa l’ajut fins a més del doble per a la realització dels ITE i dels CEE. Això vol dir que es podran sol·licitar 36 euros per a la Inspecció Tècnica dels Edificis i 50 per a l’informe de Certificació Energètica d’Edificis. 

Nova convocatoria per sol·licitar ajuts d'accesibilitat

El darrer dia de Juliol s’acaba el termini per presentar els tràmits per a l’obtenció dels ajuts d’accessibilitat. Només podran gaudir d’aquestes subvencions els barris gestionats per  l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i aquestes es distribuiran de més a menys prioritat. Vols sol·licitar-les? Fes clic aquí.