Nova aplicació informàtica: possibilitats de rehabilitació

L’Institut Tecnològic de la Construcció (AIDICO) i la Junta d’Extremadura, han firmat un conveni per tal de desenvolupar aquesta nova eina informàtica, que facilitarà tant la simulació de diferents possibilitats de rehabilitació i com la millora de l’eficiència energètica en l’edificació.

La funció d’aquesta eina serà determinar quina energia intercanvia (a causa de la seva exposició amb el medi ambient) i quina energia demanda (bàsicament per aconseguir una climatització adequada tan a l’hivern com a l’estiu). És a dir, aquesta eina permetrà caracteritzar energèticament qualsevol immoble. D’aquesta manera es podrà conèixer, mitjançant simulacions de diferents actuacions, quines són les millors mesures de rehabilitació per obtenir una eficiència energètica de l’edificació.

 

Edeasim, que és el nom que han escollit per aquesta nova aplicació informàtica, estarà disponible a partir del més d’Octubre de 2014 i de moment, només a Extremadura: “Edeasim es de aplicación en nuestra comunidad, es decir, tiene en cuenta la situación geogràfica, las condiciones climaticas y las tipologías constructives de edificios, a parte de otros paràmetros como las características del inmueble y de sus instal·lacions o el uso que se hace del mismo”, destaca el director general de la firma.

 

L’aplicació estarà disponible a través de la web, i serà gratuïta. En podran fer ús els propietaris dels immobles, els professionals de la construcció i els tècnics de l’administració que desenvolupin o estiguin relacionats amb tasques de rehabilitació d’edificis.

 

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta del Govern d’Extremadura per la rehabilitació com a mitjà per genera llocs de treball i recuperar els cascos històrics de les ciutats extremenyes. El conveni firmat amb Edeasim suposa una inversió de 52.177€.