Nous ajuts de l'habitatge del Pla estatal 2018-2021

Nous ajuts de l’habitatge del Pla estatal 2018-2021

El Pla Estatal de l’Habitatge està a punt d’aplicar-se el pròxim any amb un paquet de mesures que tractaran d’incentivar el mercat immobiliari i constructor. Els ajuts de l’habitatge abastiran el període 2018-2021 i estaran centrats especialment en joves menors de 35 anys i en persones de més de 65 anys o en risc. El pla tindrà com a objectiu fomentar tant el lloguer com la compra d’habitatges.

Quins són els ajuts de l’habitatge 2018-2021

Els nous ajuts de l’habitatge que entren en vigor el pròxim 1 de gener preveuen incentivar el lloguer i la compravenda, per a permetre que els joves fins a 35 anys es puguin independitzar. Aquest és l’eix central del pla, però també inclou ajuts per a persones majors de 65 anys o en risc d’exclusió. Els ajuts seran quantitats mensuals per als lloguers o ajuts per cobrir part del preu de la compra. L’esborrany del pla avisa de què degut al llarg període de crisi, un segment important de la població no ha format cap tipus de llar i que en els propers anys hauran d’optar per fer-ho en lloguer o compra. És per això que també recorda la necessitat de construir nous habitatges o de rehabilitar els antics.  Les constructores que vulguin formar part del pla i construir nous habitatges s’han de comprometre a mantenir el règim de lloguer durant 25 anys i fixar uns lloguers d’un màxim de 5,5€ per metre quadrat, entre altres requisits.

ajuts dels habitatges catalunya

Per tal de gaudir dels ajuts, els ingressos no han de superar tres vegades l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples). Però quin són els ajuts de l’habitatge previstos?

  • 50% de subvenció al lloguer mensual durant 3 anys, amb un màxim de 600.000€ (en algunes poblacions, fins als 900.000€)
  • En cas de compra, ajuts per l’entrada del pis que poden arribar fins als 10.800€. (Només per als menors de 35 anys)

El pla d’ajuts de l’habitatge també destina ajuts per a rehabilitacions d’eficiència energètica amb un límit de 12.000€.

Ajuts a Catalunya

La Generalitat va posar en marxa una convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges a Catalunya.  Malgrat que el termini ja està tancat, aquests ajuts es tornaran a activar l’any vinent. Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona també va convocar el seu pla que inclou ajuts a la rehabilitació arquitectònica i a la rehabilitació energètica.

ajuts d'habitatges rehabilitació energètica

Els ajuts a la rehabilitació arquitectònica estan destinats, sobretot, a la rehabilitació dels interiors, millores d’accessibilitat, patologies de l’edifici i mesures d’estalvi energètic. Els ajuts per a la rehabilitació energètica exigien que el 60% de la subvenció es destinés a actuacions de generació d’energia i d’altres mesures d’estalvi d’energia. Aquests ajuts es poden demanar fins al 31 de desembre.