Nou nucli

Nou nucli veïnal de 200.000 metres quadrats

Avui us portem més novetats d’urbanisme de l’àrea metropolitana de Barcelona. En els darrers dies, el Plenari municipal ha aprovat el pla urbanístic per crear un nou nucli veïnal de gairebé 200.000 metres quadrats, entre els barris de la Verneda i la Pau i Sant Martí de Provençals, al districte de Sant Martí. És important ressaltar que aquest projecte ha estat rescatat del Pla general metropolità de Sant Andreu, Sagrera de 1996, però fins ara no s’havia desenvolupat.

Com serà el nou nucli veïnal?

En primer lloc, el pla urbanístic d’aquest nou nucli veïnal planteja una nova plaça pública al voltant de la masia de Can Riera i de la riera d’Horta. Tanmateix, al voltant de la plaça es preveu construir un conjunt d’edificis d’equipaments i d’habitatge, predominant l’habitatge protegit. D’aquesta manera es preveu la construcció d’uns 3.550 pisos dels quals més de la meitat seran de protecció oficial amb l’objectiu de satisfer les necessitats temporals de col·lectius específics. És important ressaltar que els edificis més alts se situaran al perímetre del sector per tal de crear una zona interior més familiar i amable.

D’altra banda, quant als equipaments, s’ha acordat que en els més de 21.600 metres quadrats s’ubiqui una escola d’educació infantil i primària de dues línies, una escola bressol, un centre d’atenció primària, un centre de serveis socials, un centre de dia i una residència per a gent gran. Alhora, es pretén consensuar amb el veïnat la construcció d’un centre cívic i cultural, un pavelló poliesportiu i una biblioteca. Pel que fa a l’actual Institut Salvador Seguí es mantindrà, i tindrà accés a la nova plaça central del veïnat a través d’un espai públic continu i paral·lel al carrer de Santander.

Nou nucli

Multitud de projectes a Barcelona

Tal com podeu veure al nostre blog, a Barcelona sempre s’estan impulsant nous projectes de rehabilitació arquitectònica i de construcció de nous espais. Aquest nou nucli veïnal és un clar exemple, de com una ciutat necessita adaptar-se als canvis constantment i apostar per nous reptes. Des d’Obra Barcelona Blog us seguirem mantenint informats! ;)