Espai de trobada del Raval

Nou espai de trobada, d’ús veïnal i de joc al Raval

El barri del Raval estrena novetats amb la remodelació d’alguns dels seus espais; concretament, de la rambla del Raval i les places de Salvador Seguí i de Vázquez Montalbán.

La motivació d’aquests canvis ha estat millorar l’estada dels veïns en aquestes zones i ampliar els usos veïnals de les zones de lleure i dels espais de trobada tot seguint el Pla de barris del Raval Sud i el Gòtic Sud.

Espai de trobada a la Rambla

La rambla del Raval ha estat modificada per tal que es potenciï l’espai de trobada intergeneracional. Així doncs, s’ha il·luminat més la zona, traslladat l’escultura del Gato de Botero al centre de la plaça i afegit bancs circulars.

Una altra modificació que suposa una millora de la zona és la reubicació de les zones verdes i la seva substitució per una nova zona infantil. A més a més, s’ha pensat en el públic jove condicionant diversos espais dinamitzats pel mòdul del procés participatiu Kn60Lab.

Gato de Botero

El joc i la plaça de Vázquez Montalbán

A la plaça de Vázquez Montalbán les modificacions s’han centrat plenament a potenciar el joc i l’estada dels joves. Per tant, s’ha ampliat la zona d’espai de trobada i d’ombra tot afegint-hi arbres i cadires. De la mateixa manera, ara hi ha jocs diversos pintats al paviment que juntament amb la instal·lació d’una pista de bàdminton i taules de tennis taula fomenten el lleure dels més petits.

Modificació de la plaça de Salvador Seguí

Finalment, a la plaça de Salvador Seguí també s’ha donat rellevància a la zona de joc infantil. En conseqüència, el parc que hi havia anteriorment ha sigut ampliat generant així una àrea lúdica per a infants de 0 a 12 anys i creant un major espai de trobada. Aquesta modificació ha seguit el Pla de joc 2020-2030 del qual ja hem parlat anteriorment en altres articles.