Arquitectura a Barcelona

Modernitat(s), Arquitectura a Barcelona 1924-1975

Des del passat 1 de setembre i fins el dia 17 d’octubre es pot visitar l’exposició “Modernitat(s). Arquitectura a Barcelona, 1924-1975”, que ofereix una mostra dels edificis més representatius de la Barcelona construïts entre aquestes dates.

L’exposició es pot visitar a l’emblemàtic espai del Roca Barcelona Gallery (carrer Joan Güell, 211 de Barcelona), de dilluns a dissabte de 10 a 20h.

L’arquitectura a Barcelona sempre ha ocupat un lloc important, i aquesta exposició n’és una mostra més. Les maquetes que s’hi exposen són dels diferents edificis construïts a Barcelona entre 1924, moment en què es destitueix la Mancomunitat de Catalunya pel govern de la primera dictadura, i 1975, any en què s’extingeix la segona dictadura per donar pas a la restauració de la democràcia, etapa en què va tenir lloc la Segona República i la guerra civil espanyola.

L’objectiu d’aquesta exposició d’arquitectura a Barcelona, és el de reflexionar sobre el concepte de modernitat i comprendre la influència dels fets històrics i culturals en l’art i l’arquitectura del moment.

Les 26 maquetes que recull l’exposició les han realitzat els alumnes de la School of Architecture – UIC, que també han dissenyat una segona reinterpretació d’alguna de les característiques més rellevants de l’arquitectura modernista de cadascun dels edificis analitzats, actualitzant-la en relació a les tendències i recursos actuals de l’arquitectura.

L’exposició, comissionada per l’arquitecte i professor Guillem Carabí Bescós és de lliure accés, i us animem a visitar-la!