MauC

MauC: Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya

MauCRecentment el Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya (MauC) ha presentat el seu projecte expositiu pels pròxims anys. La nova seu s’ubicarà als palaus d’Alfons XII i Victòria Eugènia que es troben a Barcelona, concretament a Montjuïc. Aquest projecte desenvolupat per la Generalitat de Catalunya amb el Col·legi d’Arquitectes oferirà més de 3000 m² d’exposicions i un lloc de trobada on professionals del sector, treballadors i ciutadans podran aprendre i debatre sobre el tema.

El nou Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya ha estat promogut per l’Ajuntament de Barcelona, destacant el paper del conseller de Cultura Ferran Mascarell. El MauC comptarà amb els arxius històrics del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya que té a la seva biblioteca més de 200.000 volums i 2 milions de documents.

D’altre banda, cal dir, que el MauC no només va destinat al públic del territori català, sinó que s’orienta cap a un públic internacional, ja que té com a objectiu donar a conèixer al món el valor que tenen l’arquitectura i l’urbanisme amb l’evolució de la societat i la tecnologia que projectarà el cas català internacionalment. Va orientat tant a professionals del sector com a turistes, estudiants de la matèria, escolars i ciutadans que els hi agrada el tema.

Dos espais d’exposicions

Podrem diferenciar entre dos espais diferenciats d’exposicions:

  • 2500 m² d’espais d’exposicions permanents. En aquestes exposicions es mostrarà el paper que ha jugat l’arquitectura històricament en l’evolució de la societat i com ho podem encara veure reflectit en els paisatges catalans. Com han evolucionat les construccions de les infraestructures de producció i distribució, les transformacions provocades per l’evolució dels serveis i transports, la producció d’energia o com han anat canviant les cases dels obres i dels burgesos.
  • 1050 m² d’espai d’exposicions temporals. Destinats a acollir mostres de petit i gran format de recerques acadèmiques. Això permetrà l’intercanvi d’aquestes a nivell internacional i també fer-ho arribar als ciutadans.

El MauC posarà a disposició dels interessats una seu virtual per facilitar la difusió del propi museu i l’intercanvi de coneixement entre els usuaris que l’utilitzin.

Té com a referents, museus de la mateixa temàtica a nivell internacional com poden ser els reconeguts Royal Institut of British Architects a Londres.  la Cité de l’architecture et du Patrimoine a París o el Centre Canadenc d’Arquitectura.

 Si estàs interessat en conèixer més sobre urbanisme i arquitectura pots visitar l’apartat de visites i itineraris d’OBRA on podràs trobar diferents recorreguts per la Barcelona arquitectònica.