Jardins de la Industria

L’oreneta dels Jardins de la Indústria

Una gran oreneta ha aterrat als Jardins de la Indústria. A finals d’aquest mes d’Octubre es van obrir les portes d’aquest nou parc dels Jardins de la Indústria, a Sagrada Família. Una oreneta de fusta natural va arribar envoltada d’altres orenetes i jocs diversos per crear una zona lúdica on promoure el joc i les ganes de moure’s i passar-s’ho bé.

Les remodelacions d’aquest parc s’han fet amb l’objectiu que la mainada interactuï més amb la natura, augmenti l’activitat física i tingui una nova visió del joc a l’espai públic.

Oreneta del Jardi de la industria

 Característiques del parc infantil

Tal com comentàvem, un dels jocs incorporats és una gran oreneta de fusta que inclou tobogan, rampa, escalada i jocs d’equilibris entre d’altres. A més, s’hi han afegit altres orenetes, cabanes de fusta i ovelles que creen una zona de jocs singular.

Per tant, els Jardins de la Indústria ara incorporen noves activitats com són: lliscar, gronxar-se, experimentar, fer equilibris, saltar… Totes aquestes permeten als nens jugar lliurement i trobar un espai on desenvolupar la seva creativitat.

Les activitats i jocs que hi ha presents són inclusius; estan destinats a totes les edats, a tots els gèneres i a totes les ètnies. A més, cal destacar que el parc és accessible i hi ha àrees per les persones acompanyants amb plena visibilitat del parc que fa possible un cert control visual dels infants mentre tenen plena llibertat de moviment.

jardins de la industria

 La reforma dels Jardins de la Indústria

La transformació de l’àrea de jocs no ha estat l’única actualització que han patit els Jardins de la Indústria, sinó que també s’ha renovat la pavimentació i han augmentat el nombre d’arbres que hi havia presents per millorar el contacte amb la natura.

Les millores dels Jardins de la Indústria s’han efectuat seguint el Pla de joc a l’espai públic 2020-2030. Aquest pla barceloní ja s’ha efectuat en altres remodelacions com són el pop del Parc de la Pegaso i la balena del Parc Central de Nou Barris. Si vols consultar altres remodelacions que fan de Barcelona una millor ciutat, consulta el nostre blog!