urbanització

Llum verda a la urbanització de més de 20.000 metres quadrats als entorns de la Sagrera

Avui us parlem sobre novetats de la urbanització a Barcelona. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha tramitat el projecte per urbanitzar més de 20.000 metres quadrats als entorns de la futura estació d’alta velocitat de la Sagrera. Les obres, que començaran al setembre i acabaran al 2021, inclouen remodelar diversos carrers amb noves zones d’estada, més arbrat i millors connexions per moure-s’hi a peu o en bicicleta. Finalment, una última iniciativa és retornar la Font del Gaig de la Sagrera.

Urbanització en diversos carrers

Segons fonts municipals, l’objectiu dels treballs d’urbanització, que inclouen una part dels carrers Gran de la Sagrera, de Garcilaso i de Berenguer de Palou, és millorar l’accessibilitat i dinamitzar aquest àmbit, afectat pels anys d’obres de construcció de la Sagrera. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per Barcelona Sagrera Alta Velocitat i el pressupost total és de 6,9 milions d’euros.

urbanització

Gran de la Sagrera

Les obres del carrer Gran de la Sagrera, entre els carrers de Costa Rica i de Garcilaso, inclouen renovar l’espai per als vianants amb una vorera al costat mar de 5 metres d’amplada i una vorera al costat muntanya de 2,20 metres. Aquestes voreres estaran decorades amb elements de jardineria, fanals i mobiliari urbà de nou. Alhora, és important ressaltar que la calçada central tindrà tres carrils de circulació.

Garcilaso

Les reformes del carrer de Garcilaso afecten el tram que va des del carrer Gran de la Sagrera fins més enllà del carrer de Berenguer de Palou. D’una banda, al costat Besòs, s’incorporarà un carril bici bidireccional adjacent a la vorera. D’altra banda, al costat Llobregat, trobarem un carril bus.

Berenguer de Palou

El carrer de Berenguer de Palou s’urbanitzarà completament de nou entre els carrers de Garcilaso i de Ferran Turné amb una vorera al costat muntanya d’amplada variable entre 4,7 i 7,2 metres i una vorera 4 metres al costat del mar. Tanmateix, s’habilitarà un carril bici bidireccional separat de la calçada.

urbanització

Millores pels vianants

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat a peu i l’accessibilitat per tot l’àmbit, el projecte inclou obrir nous eixos per a vianants. D’aquesta manera, s’habilitarà un vial que connectarà el carrer de Josep Estivill amb el carrer Garcilaso, a l’altura del carrer de Berenguer de Palou. Alhora, s’obrirà un vial que connectarà els carrers de Garcilaso i de Clara Zetkin.

Finalment, la Font de Gaig tornarà a la Sagrera. La font, creada l’any 1865, es netejarà i es restaurarà abans de retornar-la al carrer d’on es va retirar l’any 2001 per mal estat de conservació. S’ubicarà al carrer de Garcilaso, entre els carrers Gran de la Sagrera i de Berenguer de Palou. Si voleu estar al dia de totes les iniciatives d’urbanisme visiteu el nostre blog cada setmana!