reparcel·lació del camp nou

Llum verda al projecte de reparcel·lació del Camp Nou

El projecte de reparcel·lació del Camp Nou està previst pel primer semestre d’aquest any 2020, i les obres es duran a terme en diferents fases: primer al carrer Menéndez Pelayo (entre Martí i Franquès i Joan XXII), i més endavant, la resta de carrers afectats.

De camí a l’Espai Barça

El pla urbanístic comportarà les modificacions necessàries per crear l’Espai Barça, un nou espai on el recinte del Camp Nou i les parcel·les del voltant s’integraran al barri de la Maternitat i de Sant Ramon, que es convertiran en espai ciutadà de qualitat obert a tots els veïns. Aquest espai permetrà connectar la zona amb la resta d’espais públics i espais verds que hi ha al voltant.

Es veuran afectats més de 100.000 metres quadrats, i algunes d’aquestes modificacions seran: crear un espai obert al voltant de l’estadi, eliminar el reixat exterior, desnivells i renovar i ampliar alguns carrers per reordenar l’accés de vianants i vehicles. 

camp nou fronta600l

Apostant per espais més sostenibles

Aquesta reparcel·lació no només comportarà la creació de diversos espais d’ús públic sinó que també connectarà més fàcilment amb Travessera de les Corts i Avinguda Diagonal, i els diferents mitjans de transport públic de la zona.

Actualment el F.C. Barcelona és propietari del 90% del terreny, però amb l’aprovació d’aquest projecte de reparcel·lació del Camp Nou, tot el terreny lliure d’edificació serà d’ús públic i s’urbanitzarà perquè es converteixi en un nou àmbit obert a la ciutadania, facilitant així una activitat urbana sostenible, més enllà dels esdeveniments esportius.

Camp nou vistes600

A més a més, després de fer canvis als carrers afectats, també es planteja una altra fase amb l’objectiu de construir un pàrquing soterrani perquè el flux de circulació i l’impacte en la mobilitat els dies que hi hagi partit, sigui menor.

Tant l’aprovació del pla urbanístic, com la reparcel·lació del Camp Nou i el seu entorn, són requisits necessaris per poder obtenir la llicència de construcció del futur Camp Nou.