exposició domènech i montaner

L’exposició definitiva de Domènech i Montaner

L’exposició definitiva de Domènech i Montaner obrirà les seves portes al novembre. Serà al CaixaForum de Barcelona i el seu objectiu és aportar noves dades i interpretacions a l’obra d’un dels arquitectes fonamentals del patrimoni arquitectònic de Barcelona i del modernisme català. Les seves dues creacions més representatives, el Palau de la Música i l’hospital de Sant Pau, van ser qualificats patrimoni mundial per la Unesco.

L’exposició

A partir de novembre d’aquest any, CaixaForum acollirà l’exposició definitiva de Domènech i Montaner. De moment n’hi ha poques dades, però l’exposició pretén convertir-se en un punt de trobada per conèixer més a prop l’obra de l’arquitecte català. A banda del Palau de la Música i de l’hospital de Sant Pau també veurem documents d’altres obres com el desaparegut Hotel Internacional (1888), el café-restaurant el Castell dels tres dragons (1888), la Casa Navàs de Reus (1908), la Casa Lleó i Morera (1906), etc.

exposició domènech i montaner

El patrimoni arquitectònic de Domènech i Montaner

Lluís Domènech i Montaner (1850-1923) fou un dels principals protagonistes del modernisme català. Com arquitecte, el seu llenguatge innovador i el nou concepte de la seva arquitectura es va avançar a les propostes arquitectòniques europees de l’època. Alguns exemples de les seves innovacions arquitectòniques van estar l’ús d’estructures de ferro, la utilització del maó vist, ceràmiques, vidres policromats, etc.

Un dels seus alumnes a l’Escola d’Arquitectura va estar Puig i Cadafalch, qui va dir del seu mestre:

Domènech i Montaner és l’home d’un període i una escola artística que ha estat el ressò de desenvolupaments artístics d’altres països adaptant-los amb un caràcter especial propi, amb un caràcter innovador

Visites guiades

A OBRA oferim visites guiades per l’arquitectura de Barcelona i rutes dels edificis modernistes, on es troben algunes de les obres de Domènech i Montaner. Per participar només heu d’anar a la nostra web i sol·licitar la visita guiada. Les rutes on podreu gaudir del modernisme català i, en concret, de l’arquitectura de Domènech i Montaner són: