Climatització a l'habitatge

L’expert respon: La climatització a l’estiu és clau

S’acosta l’estiu i això és sinònim de què, a part de les vacances, arriben les altes temperatures a casa nostra. La calor d’estiu augmenta el consum energètic de casa, per tant un habitatge que gaudeixi d’una bona climatització  pot estalviar-se fins a un 50% en la factura.

La climatització per a combatre la calor d’estiu

Climatitzar casa nostra no és només posar la calefacció a l’hivern i l’aire condicionat a l’estiu. Hem de tenir en compte altres factors que també són claus a l’hora de mantenir una temperatura agradable a casa. Per a aconseguir una bona climatització hem de tenir en compte la refrigeració i calefacció, la ventilació i la humitat.

climatització per a combatre la calor d'estiu

Hem de tenir cura tant de l’aire com de la seva qualitat, mantenir durant tot l’any l’habitatge sobre uns 24 graus i ventilar-la 10 minuts un parell de cops al dia. A més a més, haurem de cuidar que la humitat no superi el 50%  instal·lant algun tipus de deshumidificador, per exemple.

La climatització i l’eficiència energètica

Múltiples experts i professionals del sector han conclòs que una bona climatització pot estalviar-nos fins a la meitat de la nostra factura energètica. Després de conèixer aquesta dada, l’expert dóna a continuació alguns consells per millorar la climatització de casa nostra.

La climatització evita pèrdues energètiques

Font: todochimeneas.com

Primerament hem de tenir en compte aquells petits detalls que tothom pot implementar a casa seva. Com ja s’ha comentat, una correcta ventilació és clau per aconseguir aquest objectiu. A més a més, cuinar sempre amb l’extractor encès, penjar la roba mullada fora de casa o no posar la calefacció al màxim disminuiran el nivell d’humitat a casa i per tant, milloraran la climatització.

Seguidament hem de parar atenció a les portes i finestres, que són el principal focus de pèrdua d’energia dels habitatges. Comptar amb una doble finestra o amb un bon aïllament és una de les millors mesures per a aconseguir una bona climatització i estalviar en la factura energètica. També haurem de detectar qualsevol tipus de filtració d’aire que pugui colar-se per terra per exemple o les parets i solucionar-la com més aviat possible per a mantenir la correcta temperatura del pis.

Climatització d'un habitatge

font: yubasolar.com

Per últim, si és possible, comptar amb una façana ventilada ens farà molta feina pel que fa a climatització de l’habitatge, ja que fa que els raigs de sol rebotin a la façana i la temperatura interior sigui menor. També compta amb un sistema de constant ventilació el que farà que la humitat i la qualitat de l’aire siguin òptimes durant tot el dia. En fi, un sistema eficientment energètic que es veurà reflectit en un estalvi a la factura.

Així doncs, una correcta climatització de l’habitatge pot suposar un gran estalvi en la factura energètica i millorar les condicions d’habitabilitat a casa teva.  Si vols més consells d’aquests, visita periòdicament el nostre blog.