combatre les altes temperatures a casa nostra

L’expert respon: claus per combatre les altes temperatures a casa nostra

En ple mes d’agost, segur que més d’un s’està preguntant quines són les claus per combatre les altes temperatures a casa nostra. Doncs, aquesta resposta la tenim a l’Expert respon. Vols saber com aconseguir-lo?

Com combatre les altes temperatures a casa nostra

La calor de l’estiu es pot fer inaguantable si no ens preparem per combatre les altes temperatures a casa nostra. Si no podem o no ens ha donat temps a millorar l’aïllament de l’edifici o no tenim un bon sistema de climatització, avui us proposem 5 consells per baixar la temperatura interior. Tots aquests trucs són els que recomanen diferents col·legis d’arquitectes de l’estat:

1. Ventilar

Encara que sembli una cosa òbvia, la ventilació és clau l’estiu. És recomanable ventilar casa nostra als matins i a la nit, que és quan baixen les temperatures. El més eficient és buscar corrents perquè la circulació de l’aire sigui més natural. Durant les hores de sol directe, eviteu obrir les finestres.

2. Finestres i vidres

Com ja us hem explicat en diferents ocasions, les finestres són la part on més s’escapa l’energia. És per això que el doble cristal és una bona solució per guanyar confort tèrmic a l’interior, tant a l’estiu com a l’hivern. Les persianes, cortines opaques i els tendals també són imprescindibles per combatre les altes temperatures a casa nostra, ja que ajuden a suavitzar el sol directe durant les hores més crítiques.

claus combatre-les-altes-temperatures-a-casa-nostra

3. Làmines solars

Les làmines solars estan fabricades en plàstic i s’enganxen als vidres. La seva funció és reflectir els rajos solars per reduir la calor de l’interior.

4. Tèxtils refrescants

Així com canvien l’armari de roba durant l’estiu, hem de fer el mateix amb els tèxtils de casa nostra. El cotó, el lli o la gasa són alguns dels teixits més lleugers i, per tant, recomanables per la calor. Els colors també són importants… El blanc i els tons clars incrementaran la sensació de frescor.

5. Plantes

Per petit que sigui el teu racó o jardí (si en tens), no dubtis en incloure plantes o arbres, ja que abserbeixen part de la calor i, per tant, ajuden a combatre les altes temperatures.

El més important a l’hora de combatre les altes temperatures a casa nostra és tenir-ne solucions eficients, no només a l’interior sinó també a l’edifici. Com us hem explicat a l’Expert Respon, les parts on més pèrdues d’energia es produeixen són elements comuns com els sostres, cobertes, parets o façanes.