Estalvi energetic

Consells per l’estalvi energètic a casa

L’estalvi energètic ens permet ser més sostenibles i a la vegada no malgastar energia i per tant, estalviar econòmicament. Com ser sostenible? En aquest article indagarem en les diferents maneres que ens ajudaran a augmentar la sostenibilitat a la nostra llar.

Mètodes per a l’estalvi energètic

Hi ha diversos mètodes o actituds sostenibles que ens ajuden a dur terme l’estalvi energètic:

  • Optimitzar el temps i les vegades en què s’obre la nevera.
  • Purgar els radiadors si la caldera és de gas, ja que d’aquesta manera ens assegurem que no hi ha aire.
  • A la cuina, si és de gas, utilitzar un fogó més petit que la mida de l’olla. I si és vitroceràmica, aprofitar la calor residual de quan s’apaga la placa.
  • Desconnectar els aparells que no fem servir. Per si no ho sabies, la majoria d’electrodomèstics es queden connectats i suposen un cost energètic encara que no els estiguem utilitzant.
  • No mantenir la llum encesa a les habitacions on no hi ha ningú.
  • Estalvia aigua recollint-ne la que surt freda abans de dutxar-se o bé reduint el temps a la dutxa.

Totes aquestes formes d’estalvi ens permeten canviar al moment els nostres hàbits de consum energètic i no tenen un cost afegit.

aigua-i-mans

Altres opcions per una millor eficiència

També hi ha altres mètodes que no consisteixen a canviar els nostres hàbits, sinó en substituir els equips per altres que tinguin més en compte l’eficiència i l’estalvi energètic. Això produiria una reducció de les despeses a mitjà termini.

En el cas que es detecti un consum energètic molt elevat sense explicació aparent, es pot recórrer a una auditoria energètica. Aquesta permet analitzar els equips d’energia presents a la llar i veure on es troben els problemes que disparen aquest consum i que no permeten l’estalvi energètic.

Si vols saber-ne més sobre eficiència energètica i com estalviar a casa continua mirant el nostre blog!

 bombetes