En aquesta entrada us proposem l’itinerari de l’eixample de la mà dels tècnics i artesans de les obres.

Una visita guiada a l’Eixample de la mà dels tècnics i artesans de les obres

Si vols ver una visita guiada a l’Eixample, a la web d’OBRA us oferim la possibilitat. Pots descobrir la Barcelona arquitectònica a través de diferents recorreguts que podreu consultar a la categoria de Visites Guiades i reservar-los en el moment.

En aquesta entrada us proposem l’itinerari de l’Eixample de la mà dels tècnics i artesans de les obres. Cal destacar que aquests experts realitzaran una presentació i conferència sobre les intervencions que es realitzin durant l’itinerari. La visita s’iniciarà a les 9:30h a l’edifici del Banc Sabadell que es troba al xamfrà entre el carrer Rosselló i Rambla de Catalunya.

Dades bàsiques

Públic objectiu: Estudiants d’arquitectura, urbanisme i paisatge. Arquitectes, urbanistes, sociòlegs, aparelladors, historiadors, arqueòlegs, enginyers, gestió turística, gestió en la construcció, gestors del patrimoni públic i privat.

Idiomes: Català, Castellano, English, Italiano, Français, Deutsch (possibly Chinese)

Temps: Duració aproximada de 4 hores (a peu).

Recorregut de la visita a l’Eixample

Com ja hem comentat, el següent recorregut es començarà al punt de trobada ( l’edifici del Banc Sabadell) a les 9:30h i serà adaptable a cada grup d’assistents. Això vol dir que el següent recorregut és aproximatiu.

  • eixample- Palau RobertEl primer punt destacat del recorregut per l’eixample és Palau Robert. Aquest edifici va ser construït per Joan Martorell i Henri Grandpierre entre 1898 i 1903. En la actualitat, les façanes i altres elements exteriors  han estat rehabilitats per Arquitecte & Cia.  Aquest edifici va ser construït com a residència familiar per Robert Robert i Suris, però avui en dia s’utilitza aquest espai per fer exposicions, activitats i actes de temàtica molt variada.
  • eixample-VinçonA continuació es passarà per l’Edifici del Passeig de Gràcia 96, seu de Vinçon, empresa que es dedica al disseny i venta d’objectes de decoració i altres. La botiga va tancar al 30 de juny del 2015 per la disminució en les ventes. L’edifici va ser construït al 1899 per l’arquitecte Antoni Rovira i Rabassa i va pertànyer al pintor Ramón Casas. Arquitecte & Cia també van rehabilitar les façanes i patis de l’edifici.
  • eixample- casa àsiaEl següent tram passa per la mítica Casa Milà o la Pedrera d’Antoni Gaudi i va fins la Casa Àsia. Aquesta última va ser construïda entre 1904 i 1906 per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Sense cap mena de dubte dos edificis que cal visitar de la Barcelona arquitectònica.
  • eixample- casa terradesUn altre edifici del arquitecte Josep Puig i Cadafalch pel que també passa l’itinerari és la Casa Terrades o la Casa de les Punxes, construïda el 1905. L’edifici d’estil modernista que imita la figura d’un castell gòtic és un del més coneguts que es poden trobar passejant per la Diagonal de Barcelona.
  • L’itinerari per l’eixample també passa pel Palau Antonio Casades restaurat recentment per l’equip d’Albert Pla, Arquitecte & Cia. Va ser construït entre 1883 i 1885 per l’arquitecte Antoni i Pujals. Actualment és l’espai on es troba el Col·legi d’Advocats.
  • eixample- batllóSeguidament es visitarà els voltants de la Casa Batlló, edifici construït per Antoni Gaudí entre 1905 i 1907, la Casa Amatller, de Josep Puig i Cadafalch, i la Casa Lleó i Morera, de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Totes tres construccions són obres arquitectòniques molt destacables del Passeig de Gracia, una de les vies més transitades i turístiques de Barcelona.
  • eixample ritzTambé es passa per l’emblemàtic Hotel Ritz, que durant els anys 90 va passar a dir-se Husa Palace per conflictes judicials. Encara es conserva una de les mítiques R daurades a una de les portes que utilitza el personal del Hotel.
  • Abans de finalitzar el recorregut a Plaça Catalunya, s’anirà de plaça Urquinaona fins la Casa Fontanella, edifici rehabilitat també per l’equip d’arquitectes d’Albert Pla, que es troba al carrer Fontanella 6.