L'Eixample de Barcelona guanya dos nous espais verds

L’Eixample de Barcelona guanya dos nous espais verds

Els veïns de l’Eixample de Barcelona gaudiran de dos nous espais verds. El primer, serà un nou interior d’illa al carrer de Còrsega, i el segon ocuparà l’espai d’un antic concessionari a les voreres del carrer d’Aragó i el xamfrà del carrer de Lepant. Aquests dos projectes nous de rehabilitació i construcció els ha aprovat l’Ajuntament recentment amb l’objectiu d’oferir més espais d’ús veïnal a l’Eixample.

Nou interior d’illa a l’Eixample de Barcelona

Com ja sabeu, el model de l’Eixample va ser una trama novadora a la seva creació. Actualment continua sent un emblema arquitectònic de Barcelona i part d’aquest emblema ho formen les anomenades illes de l’Eixample. Amb les illes s’aprofita l’espai entre els edificis, del que poden gaudir els veïns amb espais públics i verds. La nova illa està situada al carrer de Còrsega, 195-197, al límit amb els carrers de Villarroel, París i Casanova.

Eixample de Barcelona

Tindrà una superfície de 1.521 metres quadrats i l’accés a l’illa serà mitjançant un passatge pel qual s’hi accedeix al jardí públic. A banda del jardí, la nova illa disposa de dues àrees infantils, espais amb Wifi i un sistema amb il·luminació LED. La inversió d’aquest projecte s’ha estimat en 850.000€.

Per cert, si esteu interessats en les illes de l’Eixample barcelonès, a OBRA tenim una visita guiada dedicada a aquest tema. La podeu consultar i reservar aquí.

Un nou espai verd al solar de Mecaplauto

Al carrer d’Aragó 436 amb la cantonada del carrer de Lepant, es construirà un nou espai verd. L’espai que s’ocuparà pertany a Mecaplauto, un antic concessionari on s’havia projectat un pàrquing d’autocars la passada legislatura. Ara, amb el consens del veïnat, s’hi instal·laran espais per a activitats, zones d’estada, pícnic, nova vegetació, màquines d’exercici per a la gent gran, etc.

eixample de barcelona

El pressupost per aquesta obra és de 678.013€ i començarà el proper octubre. Està previst que el projecte es termini el gener de l’any vinent. En total, el nou espai verd tindrà 1.975 metres quadrats. Al nou espai de l’Eixample de Barcelona, en aquest cas al barri de la Sagrada Família, també hi seran un aparcament de bici i infraestructures de tecnologies de la informació i de la comunicació.

Si vols estar al dia de l’actualitat sobre rehabilitació arquitectònica de Barcelona, nosaltres t’informem al nostre blog.