tramits urbanistics MACBA

L’ampliació del MACBA, l’inici dels tràmits urbanístics

El MACBA o Museu d’Art Contemporani de Barcelona, dedicat a l’exposició de la cultura contemporània, es veurà ampliat gràcies a la construcció d’un edifici situat a la plaça dels Àngels. El museu amb localització al barri del Raval iniciarà l’ampliació gràcies als tràmits urbanístics que faran possible la remodelació.

El procés dels tràmits urbanístics

La Comissió de Govern va aprovar el darrer mes de desembre l’inici de la modificació del Pla General Metropolità, dintre del qual hi inclou el pla especial urbanístic per tal de portar a terme la construcció d’aquest nou edifici del museu.

Per tant, gràcies a aquesta aprovació dels tràmits urbanístics, l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès amb el Consell General del MACBA a realitzar totes les diligències necessàries per obtenir aquesta nova edificació i les modificacions que comporta.

placa dels angels

Canvis arran del projecte d’ampliació

La construcció d’aquest edifici adjacent provoca que es realitzin un seguit de canvis a la zona. Per consegüent, es preveu la unificació dels diferents espais del Convent dels Àngels amb un afegit volumètric que modificarà l’estructura de la plaça dels Àngels.

A més a més, la cessió dels usos de la capella de la Misericòrdia ja no estarà en mans del Consorci del MACBA, cedida a aquesta entitat el 2013, sinó que passarà a mans de l’Ajuntament de Barcelona.

capella misericordia

Això suposa un nou ús per la capella, la qual estarà destinada a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària del Raval Nord. Aquest centre de salut era una petició històrica de la ciutadania i dels professionals sanitaris que ja es podrà portar a terme.

Així doncs, la modificació del Pla General Metropolità i l’inici dels tràmits urbanístics pertinent a l’ampliació del museu MACBA suposarà una aposta per la cultura que permetrà que la ciutat i el barri del Raval s’enriqueixin de coneixement.