reforma plaça espanya

L’Ajuntament estudia la reforma de la plaça d’Espanya

L’Ajuntament de Barcelona està estudiant un projecte de reforma completa i de rehabilitació de la plaça d’Espanya. Així ho va confirmar la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la setmana passada. L’Ajuntament ha creat un grup de treball que analitzarà les necessitats de reforma de la plaça amb l’objectiu de començar el 2017. El projecte preveu una millora dels accessos i ordenar les obres previstes en aquesta plaça. Un espai molt transitat on conflueixen la Gran Via, el túnel del Paral·lel, el carrer de Tarragona, l’avinguda de Maria Cristina i Creu Coberta.

Carril bici

La rehabilitació de la plaça d’Espanya també preveu la reforma del carril bici, en concret, l’Ajuntament de Barcelona crec que seria preferible un carril circular per l’exterior. Aquesta declaració contrasta amb l’opinió que expressava el consistori el juliol de l’any passat, quan es van fer proves per l’interior de la plaça perquè, segons el consistori, era més segur. Ara, diu la regidora de Mobilitat:

Quan tinguem la reforma total, farem el carril bici amb totes les garanties. Buscarem una solució de continuïtat mentre treballem en la definitiva, que no pot ser ràpida perquè depèn d’aquesta reforma més àmplia.

Confluència entre barris

La reforma de la plaça d’Espanya és un dels temes prioritaris de l’Ajuntament perquè és “un node molt important tan per al trànsit com per a l’urbanisme de la ciutat”. La rotonda de la plaça connecta amb els barris d’Hostafrancs, Sant Antoni, Poble-sec, la Nova Esquerra de l’Eixample i Montjüic. A més, el trànsit prové de l’aeroport, del Baix Llobregat, de la Fira, de la Zona Franca i de les platges del sud.

Amb aquesta reforma l’Ajuntament vol donar coherència a altres actuacions ja planificades, com els treballs de millora i rehabilitació de l’avinguda del Paral·lel, on s’han ampliat les voreres i les pavimentacions.

Si vols conèixer les actuacions de l’Ajuntament en reformes i rehabilitació arquitectònica, pots mirar-ho al nostre apartat dedicat a aquests treballs.