BIM barcelona

La segona cimera BIM compleix les expectatives

La segona cimera de l’European BIM Summit va finalitzar aquesta edició amb èxit, complint les seves expectatives i els seus objectius. La cimera es va celebrar els dies 18 i 19 de febrer al World Trade Center de Barcelona. En total, van participar més de 500 assistents i experts internacionals en debats i jornades dedicades al present i el futur d’aquesta tecnologia de gestió dels processos de la construcció. L’European BIM Summit va demanar a les administracions espanyoles que es comprometin en la implantació d’aquesta metodologia.

Objectiu: el canvi tecnològic

Com ja vam explicar en un post anterior, el BIM (Building Information Modeling) és un nou mètode que vol fer avançar els processos del cicle de l’edificació, des de l’anàlisi de la viabilitat de la promoció immobiliària fins al manteniment, passant pel disseny del projecte. Es tracta d’una nova tecnologia que canvia el concepte dels projectes d’obra nova i de rehabilitació.

BIM barcelona

La finalitat d’aquesta segona cimera ha estat consolidar el canvi i aplicar la metodologia BIM. Una metodologia que, segons els experts, serveix per aconseguir una major eficiència en la construcció. Segons el president del CAATEEB, “desenvolupar el BIM a Espanya és imprescindible si volem seguir competint amb professionals i empreses europees en igualtat de condicions”.

Debats, tallers i ponències

Durant les dues jornades, es van presentar ponències per al debat i tallers on es va analitzar eines, serveis i nous productes relacionats amb la tecnologia BIM. En aquesta edició hi van participar tècnics i responsables de les administracions públiques, promotors, arquitectes, enginyers, consultors, proveïdors de materials, fabricants, experts en rehabilitació arquitectònica, etc.

En la declaració final de l’European BIM Summit van reclamar un pressupost específic destinat a modernitzar el sector de la construcció mitjançant la metodologia BIM per equiparar-lo a nivell tecnològic amb els països del nostre entorn. També vam demanar que les universitats adoptin programes formatius en aquesta metodologia.

BIM 2017

La pròxima edició abordarà temes com el GeoBIM, la gamificació en BIM o el facility asets management. A més, comptarà amb França com a país convidat. Un país on la inversió destinada a la digitalització de la construcció arribarà als 20 milions d’euros i que té com a objectiu construir 500.000 habitatges usant la metodologia BIM. Aquesta situació és pareguda a Finlàndia i Alemanya.