rehabilitació del teatre arnau

La rehabilitació del Teatre Arnau començarà l’any 2018

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit posar en marxa els treballs de rehabilitació del Teatre Arnau a finals de l’any 2018. Finalment el consistori ha descartat la demolició del mític teatre del Paral·lel, malgrat el delicat estat de l’immoble.

Rehabilitació del Teatre Arnau: calendari i pressupost

La inversió estimada per a la rehabilitació del Teatre Arnau serà de 9 milions d’euros i les obres començaran a finals de l’any 2018. La dada de finalització no està gens clara perquè els tècnics han d’avaluar les possibles restes arqueològiques que s’hi poden trobar al subsòl del teatre.

A l’octubre de l’any passat la demolició del teatre semblava inevitable, però després de fer un estudi tècnic de la situació, l’Ajuntament ha decidit rehabilitar-lo. Segons el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni:

L’objectiu és rehabilitar el Broadway català”

 Després d’obrir un procés participatiu per debatre sobre el futur del teatre, el pròxim pas serà convocar un concurs arquitectònic públic.

El nou Teatre Arnau després de la rehabilitació

La rehabilitació arquitectònica del teatre fusionarà tres àmbits: arts escèniques, memòria del Paral·lel i gestió comunitària.

El nou teatre serà un espai que servirà per a la creació i exhibició d’arts escèniques de diferents disciplines, com ara la dansa, la música, el circ o el teatre. En aquest sentit, la programació inclourà una oferta multicultural i variada que serà més accessible.

Rehabilitació del teatre arnau

Respecte a la memòria, la rehabilitació de l’Arnau respectarà l’estil característic de principis del segle XX. L’espai de memòria inclourà als tres barris del seu entorn: el Raval, Poble Sec i Sant Antoni.

Per últim,  el projecte tindrà un enfocament social i comunitari i preveu dinamitzar el teixit cultural dels barris.

 La història del Teatre Arnau

Arran de la rehabilitació arquitectònica del Teatre Arnau ens hem traslladat a principis del segle XX quan es va construir. El teatre va estar actiu fins als noranta i finalment, al 2011, l’Ajuntament el va adquirir per la seva recuperació.

rehabilitació del teatre arnau de barcelona

Font: Salvem el Teatre Arnau

L’edifici va ser projectat per Andreu Audet i Puig. La façana del teatre era plana i només estava trencada per dules fileres de finestres. L’estructura era de fusta i tenia una sala i un amfiteatre amb més de 700 seients. L’èxit que va aconseguir el Teatre Arnau va ser molt important i per això va canviar i renovar el seu disseny arquitectònic en diferents ocasions.

A la seva programació hi podíem trobar obres de teatre, concerts, projeccions cinematogràfiques i un programa mític presentat per Sara Montiel, “Ven al Paralelo”.

rehabilitació del teatre arnau del paralel

Font: El punt Avui

Aquesta no és la primera vegada que us parlem de la rehabilitació d’algun espai cultural. També podeu veure com van ser els treballs de rehabilitació del Cinema Comèdia o de la façana del Liceu o l’Hospital de Sant Pau.