la rehabilitació del palau macaya

La rehabilitació del Palau Macaya recuperarà el jardí interior

El projecte de rehabilitació del Palau Macaya ja s’ha presentat als veïns i podria començar a construir-se durant el primer trimestre del 2018. Aquestes obres de rehabilitació recuperaran el jardí interior del palau modernista, obra de Josep Puig i Cadafalch, que se situa al passeig de Sant Joan de Barcelona.

La rehabilitació del Palau Macaya

Les obres de rehabilitació del Palau Macaya esdevindran un nou espai verd per a la ciutat. En concret, amb la reforma es recuperarà l’espai interior d’illa amb més de 1.800m2 de jardins connectats per un passatge amb el carrer de Roger de Flor. Gràcies a aquests treballs de rehabilitació arquitectònica, tots els ciutadans podran contemplar la façana interior del palau modernista i gaudir d’un nou jardí.

jardins de la rehabilitació del palau macaya

L’estètica dels nous jardins no tindran res a veure amb l’original, ja que es llevarà la pèrgola actual i la coberta de claraboies de vidre per igualar el terreny. També reforçaran el sostre del pàrquing inferior i es permeabilitzarà el terreny per enjardinar la superfície. A més, també hi haurà zones pavimentades amb panots ceràmics de diferents textures i colors similars als del Palau Macaya. La pèrgola actual serà substituïda per una pèrgola vegetal que imitarà els arcs de l’escala d’entrada del palau.

rehabilitació del palau macaya

Els nous jardins connectaran amb l’actual passatge d’entrada per Roger de Flor. El projecte, que ja s’ha presentat als veïns, podria començar a principis del 2018.

La història del Palau Macaya

El Palau Macaya va ser construït per Josep Puig i Cadafalch el 1901 i va ser declarat bé cultural d’interès nacional l’any 1976. L’obra modernista presenta una façana decorada amb unes obres escultòriques en pedra als balcons i les finestres. El Palau era propietat de Romà Macaya i Gibert, però el 2012 va tornar a ser inaugurat com a centre cultural de la Caixa.

palau macaya

Gràcies a les obres de rehabilitació del Palau Macaya, els veïns tindran un nou espai històric i emblemàtic del Modernisme barcelonès per visitar. Molt a prop d’aquest palau, també hi és la Casa de les Punxes, i el Palau Baró de Quadras, que van obrir al públic per primera vegada fa uns mesos.