rehabilitació del mercat de Sant Andreu

La rehabilitació del mercat de Sant Andreu inclou un espai de degustació

Els comerciants i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) han donat llum verda a l’acord de rehabilitació del mercat de Sant Andreu. La remodelació es va aprovar amb un 75% de vots a favor. Amb aquesta nova obra, el patrimoni arquitectònic de Barcelona pel que fa als mercats confirma la tendència de la combinació dels mercats tradicionals amb els espais gourmets.

L’Ajuntament de Barcelona continua amb la consigna d’anar rehabilitant els mercats municipals de la ciutat. Aquestes remodelacions han anat incloent els espais gourmets amb barres de bar, parades amb fogons i zones de degustació. Una tendència que s’ha convertit en un nou punt d’atracció pel turisme.

La rehabilitació del mercat de Sant Andreu

L’últim mercat a sumar-se a aquesta tendència ha sigut el de Sant Andreu, a la plaça del Mercadal. Encara que la rehabilitació inclou una zona gourmet, el mercat no integrarà supermercat, per potenciar el producte fresc. El mercat té tancades actualment una quarta part de les seves 46 parades i només rep 7.326 visites setmanals aproximadament, malgrat que la seva zona d’influència és de més de 56.000 veïns. Per això, la rehabilitació vol revitalitzar el mercat de Sant Andreu i continuar amb la tendència dels mercats municipals de Barcelona.

La reforma té prevista la construcció d’una estructura transparent de vidre als murs perimetrals per estar més connectada amb l’exterior aprofitant que l’entorn del mercat és un espai sense cotxes. La rehabilitació també inclou una nova planta subterrània per l’activitat logística i que tindrà cambres frigorífiques, magatzems i tractament de residus.

rehabilitació del mercat de Sant Andreu

L’objectiu és que el nou mercat de Sant Andreu estigui obert a principis del 2019. Quan comencin les obres de rehabilitació (encara sense data oficial) serà necessari el trasllat temporal a una carpa provisional, que podria situar-se al carrer de Sant Adrià.

Els mercats gourmet de Barcelona

La moda dels mercats gourmets s’ha anat establint a Barcelona. Actualment, el mercat de Sant Antoni està en obres de rehabilitació (l’any que ve estarà obert segurament) i els mercats de Vall d’Hebron i Bon Pastor estan pendents de l’inici de les obres. Les obres del mercat de Sant Antoni, per cert, es poden visitar en una de les visites guiades d’OBRA. Els últims mercats que han inaugurat un espai gourmet han estat el de Sants i el del Ninot, a L’Eixample esquerra. A la capital catalana, 25 dels seus mercats ja s’han apuntat a la nova tendència de combinar els mercats tradicionals amb els espais gourmet.

rehabilitació mercat de Sant Andreu

Si t’agraden els mercats municipals i la seva història pots apuntar-te a les visites guiades d’OBRA. La visita dels mercats municipals és molt interessant perquè es veu com la rehabilitació dels mercats ha canviat el patrimoni arquitectònic de Barcelona.