La rehabilitació de la Casa Macaya terminarà a l'estiu del 2019

La rehabilitació de la Casa Macaya terminarà a l’estiu del 2019

Un cop terminin les obres de rehabilitació de la Casa Macaya, a l’estiu del 2019, el pati interior serà un espai enjardinat de 2.000 metres quadrats que estarà obert al barri. Les obres també permetran veure la façana de la casa, obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch el 1901 i que fins ara no tenia accés directe des del carrer.

La rehabilitació de la Casa Macaya i el seu pati

Com ja us vam anunciar, les obres de rehabilitació de la Casa Macaya  recuperaran el jardí interior que, fins ara, no estava obert al públic. Aquestes obres finalitzaran a l’estiu del 2019 i compten amb un pressupost de 2,5 milions d’euros. El nou pati interior oferirà un espai de 2.000 metres quadrats amb zones per passejar, de repòs, una zona de sauló, àrees enjardinades amb arbres, arbusts i flors. També hi haurà una font, una pèrgola i mobiliari urbà. A més, el jardí estarà connectat amb el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor.

rehabilitació de la casa macaya

Un dels punts més destacats de la rehabilitació de la Casa Macaya és que permetran veure per primera vegada la façana posterior de Puig i Cadafalch va construir el 1901. Fins ara, no hi havia accés directe al públic i, per tant, no es podia contemplar.

La història de la Casa Macaya

La Casa o Palau Macaya és un edifici modernista ubicat al passeig de Sant Joan i que va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1976. Una de les seves característiques principals és el color blanc de la façana, on també podem trobar esgrafiats en color ocre i la forja de les finestres. A la part esquerra de l’entrada principal hi trobem un capitell amb la figura d’un ciclista. Un detall curiós que serveix d’homentatge a Puig i Cadafalch, que també estava construint la Casa Ametller i que es desplaçava d’una casa a l’altra amb aquest mitjà de transport.

rehabilitació de la casa macaya capitell

L’interior de la casa també és majestuós amb un vestíbul decorat amb esgrafiats, rajoles i una escala de pedra amb motius florals.

rehabilitació de la casa macaya interior

La rehabilitació de la Casa Macaya és un exemple més de les obres de rehabilitació que milloren i conserven el patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat de Barcelona.