la rehabilitació de glòries

La rehabilitació de Glòries inclou un nou parc que es construirà el 2018

La rehabilitació de Glòries pren forma. Fa unes setmanes es va presentar la nova proposta del parc que es construirà el 2018. El nou parc s’ha adaptat a les peticions dels veïns i incorporarà zones de jocs infantils, zones de gossos i un altre espai per les fires de la ciutat.

La rehabilitació de Glòries

La rehabilitació de Glòries és un projecte que va començar l’any 2003. Des de llavors, les obres han sigut les protagonistes de la plaça de Glòries. El projecte ha registrat canvis des de la seva aprovació, però entre els aspectes més essencials del pla es troba l’eliminació de l’anella viària elevada i el soterrament de la Gran Via. Els primers resultats d’aquestes obres de reforma i rehabilitació han estat la construcció del Museu del Disseny o els Nous Encants.

la rehabilitació de glòries inclou espais verds

Un dels últims canvis referents a aquestes obres es va produir al febrer del 2013, quan l’Ajuntament de Barcelona va impulsar un concurs per al nou projecte urbà de l’espai lliure de la plaça de les Glòries. L’objectiu era garantir la centralitat de la plaça, ordenar la mobilitat, fomentar el transport sostenible i, sobretot, maximitzar l’espai verd. Finalment el projecte guanyador ha estat “Canòpia Urbana” que aposta per la renaturalització de la ciutat.

Un nou espai verd

El nou parc de la plaça de Glòries, serà segons l’Ajuntament, una gran zona verda metropolitana amb més de 1.300 arbres i que formarà un pulmó per la ciutat.  Aquest nou plantejament de la rehabilitació de Glòries ha estat un acord entre els tècnics de l’Ajuntament i els veïns que van formar part del jurat que decidien els projectes i propostes que s’havien presentat per aquestes obres.  Segons la proposta guanyadora, el nou parc de la plaça de Glòries comptarà amb vies verdes, vegetació diversa, espais de biodiversitat protegida, etc. L’objectiu és garantir el benestar dels usuaris però també potenciar la presència de la biodiversitat.

la rehabilitació de glòries inclou un parc

A banda dels espais verds, el nou parc també inclourà:

  • La Gran Clariana: espai obert per a la ciutadania
  • Espai dedicat al joc per als instants
  • Esports de taula
  • Pista d’esports
  • Balcó urbà amb zones de jocs i una altra zona per fer-hi les fires de barri
  • Horts associatius
  • Mirador amb vistes sobre la Gran via

El parc no oblida el passat industrial de la zona de Glòries i tractarà de valorar amb el seu projecte les antigues fàbriques de Paraigües i la Sucrera. Les obres de construcció començaran el primer semestre del 2018. Recordeu que OBRA organitza visites guiades per Poblenou, on es poden visitar les antigues fàbriques i fer un repàs a la història de la indústria que va formar part d’aquest barri.