La rehabilitació arquitectònica del Mercat de Sant Antoni

La rehabilitació arquitectònica del Mercat de Sant Antoni

Tot i que la reforma del Mercat de Sant Antoni es va començar a plantejar l’any 2005, van haver de passar 4 anys perquè comencessin les obres de rehabilitació i gairebé nou anys en què aquestes finalitzessin. Així doncs, el passat 23 de maig va tenir lloc la esperada inauguració del nou espai situat al cor del barri de Sant Antoni.

La rehabilitació arquitectònica del Mercat de Sant Antoni

El nou espai, que compta amb més de 150 parades, s’ha convertit en la nova atracció turística de la ciutat de Barcelona. Tanmateix, un dels principals reptes del nou mercat és que no es converteixi en una segona Boqueria, on hi abunden grups i grups de turistes provinents d’arreu del món.

Mercat de Sant Antoni

L’origen del Mercat de Sant Antoni es remunta l’any 1882, on l’arquitecte Antoni Rovira i Trias va dissenyar i inaugurar l’edifici. Inicialment, s’hi venien productes d’alimentació bàsica com bacallà i derivats del pollastre.

Actualment, s’ha volgut mantenir l’essència del mercat, amb la qual cosa podem seguir trobant producte fresc i a banda, roba, accessoris i elements de la confecció com botons i fils. A més a més, els diumenges s’instal·larà el mercat dels llibres, on també podrem trobar postals, discos, pel·lícules i documents antics.

Mercat de Sant Antoni

Addicionalment, en les planes soterrànies podem trobar un supermercat independent al mercat i un pàrquing per a fins a 400 vehicles. En uns mesos també se situaran un gimnàs, una zona veïnal i un espai museístic amb l’exposició de restes arqueològiques de la ciutat.

Mercat de Sant Antoni

Visites guiades al Mercat de Sant Antoni

Amb motiu de la recent inauguració, el pròxim 14 de juny a les 9:00 h tindrà lloc una visita guiada a càrrec de Carme Ribas, arquitecta autora del projecte i obra. La visita, organitzada per OBRA, serà gratuïta i caldrà inscriure’s abans d’anar-hi, ja que les places es limiten a 25 visitants.

Mercat de Sant Antoni

Després de la llarga rehabilitació, el Mercat de Sant Antoni s’ha convertit amb el mercat més modern de Barcelona i tot aquell que el visita es queda ben sorprès. Si voleu seguir l’actualitat de les rehabilitacions arquitectòniques de Barcelona, no us perdeu el nostre blog, i si us animeu a realitzar algunes visites guiades us podeu informar al nostre web.