rehabilitació arquitectònica de Vil·la Urània

La rehabilitació arquitectònica de la Vil·la Urània ja ha finalitzat

El passat 9 de març va tenir lloc la inauguració de la rehabilitació arquitectònica de la Vil·la Urània, un dels edificis més emblemàtics del barri del Putxet i Farró. L’antiga finca va ser propietat de Josep Comas, científic i astrònom de la ciutat de Barcelona que va cedir l’espai a l’Ajuntament de Barcelona l’any de la seva mort, el 1937.

Rehabilitació arquitectònica de la Vil·la Urània

Abans que Comas morís, aquest va cedir l’espai a l’Ajuntament de Barcelona amb dues condicions: que l’espai es dediqués a la ciència i fos d’ús públic i social. No obstant això, el Govern Municipal vigent l’any 2012 el volia enderrocar, encara que no ho va aconseguir per pressions del veïnat.

rehabilitació arquitectònica de Vil·la Urània

El pla es va dividir en dues parts: la primera consistia en la rehabilitació arquitectònica de la Vil·la Urània, mentre que la segona, en la construcció d’un edifici extern, el qual incorpora una ludoteca, un centre cívic, un centre per a joves i un centre per a la gent gran.

La inauguració

El divendres 9 de març es va inaugurar el nou espai i a banda, es van organitzar exposicions, tallers i fins i tot una xocolatada, on els veïns i veïnes van poder gaudir durant tota la tarda. Entre algunes de les activitats portades a terme, destaquem l’exposició que va impartir la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona, i d’altra banda, el taller “Reacciona: és química” que va servir per introduir els assistents de manera pràctica al món de la ciència.

rehabilitació arquitectònica de Vil·la Urània

Josep Comas

Nascut el 19 de desembre de 1868 i mort el 2 de desembre de 1937, va ser un divulgador científic i astrònom de Barcelona, que descobrí 20 astres al llarg de la seva carrera, dels quals un rep el nom de la ciutat. Pel que fa a les seves voluntats, va cedir la Vil·la, on havia treballat durant tota la seva vida, a l’Ajuntament de Barcelona perquè aquesta la posés a disposició del públic amb la finalitat de promoure l’activitat científica i astrònoma a la seva ciutat. Avui dia, la terrassa de l’exterior de la Vil·la s’ha rehabilitat per dur a terme sessions divulgatives en relació a l’astronomia.

rehabilitació arquitectònica de Vil·la Urània

Esperem que tots tingueu l’oportunitat de gaudir de la rehabilitació arquitectònica de la Vil·la Urània i que us pugueu endinsar en el món de la ciència. Si us interessa saber més sobre les rehabilitacions arquitectòniques de la ciutat de Barcelona, us recomanem que feu un cop d’ull al post sobre la rehabilitació dels Pavellons Güell.