rehabilitacio-arquitectonica-ca-lalier

La rehabilitació arquitectònica de Ca l’Alier

La rehabilitació arquitectònica permetrà convertir Ca l’Alier en una instal·lació d’emissió zero i amb autosuficiència energètica, un autèntic edifici intel·ligent en la gestió dels seus recursos. La rehabilitació arquitectònica de Ca l’Alier es calcula que finalitzarà l’any 2018 i suposarà una inversió de prop de 10 milions d’euros.

Els nous usos després de la rehabilitació arquitectònica

Un cop finalitzada la rehabilitació arquitectònica l’any 2018 s’espera que l’edifici pugui oferir altres usos a la ciutat de Barcelona i a tots els seus ciutadans i ciutadanes. Concretament s’espera que les multinacionals Cisco i Schneider Electric hi ubiquin els seus centres de desenvolupament tecnològic i recerca. A més, també s’espera que la rehabilitació arquitectònica permeti a Ca l’Alier acollir sales de recerca en I+D, espais tècnics i zones enjardinades d’ús públic i accés lliure.

El Barcelona Institute od Technology (BIT), una fundació municipal que acull un laboratori de projectes d’innovació aplicats a la ciutat, també tindrà cabuda en aquest projecte. El BIT està desenvolupant un pla per acollir una incubadora per a start-ups tecnològiques i un espai de col·laboració amb empreses tecnològiques que desenvolupin projectes a la ciutat. Les reformes de Ca l’Alier permetran, igual que la rehabilitació arquitectònica de Can60, habilitar espais per oferir més serveis a la ciutadania.

rehabilitacio-arquitectonica-ca-lalier

.

La rehabilitació arquitectònica al servei del Medi Ambient

La rehabilitació arquitectònica de Ca l’Alier crearà 160 llocs de treball i conformarà la primera peça de l’Smart City Campus. Amb aquesta acció es busca consolidar la ciutat de Barcelona com a referent a nivell mundial dels nous models arquitectònics i de serveis urbans intel·ligents i sostenibles amb el Medi Ambient. És una mostra més del compromís de l’Ajuntament de Barcelona per l’eficiència energètica arquitectònica a partir de la rehabilitació arquitectònica.

En concret, la rehabilitació arquitectònica de l’antiga fàbrica suposarà la construcció d’un prototip d’edifici energèticament eficient. Alguns dels sistemes que s’incorporaran per aconseguir aquesta autosuficiència i gestió dels recursos són sistemes predictius de la demanda i de la generació de l’energia i de l’aigua, minimització de l’ús de recursos a partir del disseny de l’edifici, treball amb energies renovable, captació d’aigua de pluja, recuperació d’aigües grises i ús de la xarxa de District Heating&Cooling de la ciutat.

rehabilitacio-arquitectonica-ca-lalier

Si voleu més informació sobre l’actualitat sobre rehabilitació arquitectònica, podeu consultar el nostre apartat especial al blog.