La rehabilitació arquitectònica al detall amb les visites guiades d'OBRA

La rehabilitació arquitectònica al detall amb les visites guiades d’OBRA

Com sempre us diem des d’OBRA, la rehabilitació arquitectònica té un paper molt important a la protecció del patrimoni històric de les ciutats i a l’hora de garantir el benestar dels ciutadans. És per això que dins del programa de les visites guiades d’OBRA, també incloem recorreguts on es poden conèixer els treballs de rehabilitació al detall. A continuació us expliquem les dues visites guiades per Barcelona que tenim actualment disponibles i que es poden reservar fàcilment des del nostre web.

Un repàs per la rehabilitació arquitectònica dels barris

La primera de les visites guiades d’OBRA que us proposem fa un repàs a la rehabilitació de barris. Aquesta visita passa per dues zones on la rehabilitació arquitectònica ha estat un punt clau en la conservació i desenvolupament. De fet, es tracta de zones on es van construir edificis d’habitatges destinats a les persones que van emigrar als barris perifèrics de Barcelona. La urgència per construir aquestes vivendes és la principal causa del seu deteriorament i és per això que la rehabilitació arquitectònica ha estat imprescindible.  Les dues zones que es coneixen amb aquesta visita guiada són el Turó de la Peira i el Polígon Canyelles.

rehabilitació arquitectònica ciutats

El Turó de la Peira és un barri dels anys seixanta que va estar afectat per un ensorrament d’un edifici per causa de l’aluminosi als anys noranta. A partir d’aquest fet, és quan es van posar en marxa les obres de rehabilitació de tot el barri per tal de millorar les estructures.

rehabilitació arquitectònica barcelona

Per la seva part, el conegut com a Polígon Canyelles el formen blocs d’edificis que també van patir deficiències estructurals i d’aïllament tèrmics. El pla de rehabilitació arquitectònica va renovar les estructures i va respectar els criteris paisatgístics de la zona per tal de millorar l’estètica del polígon.

Rehabilitació i reconstrucció d’edificis singulars

Aquesta visita se centra en la rehabilitació arquitectònica de tres edificis singulars, com són la Plaça de braus Las Arenas, el Pavelló Alemany i la Fàbrica Casaramona. El Pavelló Alemany va ser reconstruït, però els altres dos van ser rehabilitats i des de llavors han canviat el seu ús. Mentre que la Plaça de braus és ara un centre comercial, la Fàbrica Casaramona -de Puig i Cadafalch- és el centre d’art de Caixaforum. Amb aquesta visita guiada es pot conèixer la història de cada edifici i l’explicació de les obres de rehabilitació. Es tracta d’una visita molt interessant amb la qual els assistents coneixeran els canvis i millores que ha suposat la seva rehabilitació.

rehabilitació arquitectònica

Recordeu que per gaudir d’aquestes visites guiades s’ha de reservar plaça al nostre web. Si vols que et preparem una visita guiada personalitzada, també ens ho pots demanar.