nova façana del Liceu

La polèmica rehabilitació de la façana del Liceu

A principis d’octubre està previst inaugurar la nova cara del Liceu. La polèmica rehabilitació de la façana del Liceu ha donat què parlar des del dia que es va conèixer el projecte. L’artista encarregat de donar el nou look a la façana, Frederic Amat, ha declarat que “és fantàstic” que es parli tant del Liceu.

La vella façana del Gran Teatre del Liceu, que va resistir l’incendi de 1994, serà restaurada amb un projecte que ha despertat la polèmica des del primer dia. La raó d’aquesta polèmica és el disseny de 170 anells ceràmic de gres de color granat, d’una mica més d’un metre de diàmetre. Els anells s’instal·laran a les façanes del Liceu, tant a la de la Rambla com a la del carrer Sant Pau. Un dels objectius d’aquest innovador disseny és donar reflexos lluminosos i aconseguir un joc d’ombres que donin personalitat al Liceu. Segons el calendari, l’obra començarà a la primavera i estarà acabada per a la inauguració de la temporada 2016-2017.

Una polèmica rehabilitació

La remodelació de la façana tindrà un cost d’uns 700.000 euros, els quals seran pagats pel mecenes Josep Suñol (de la fundació Suñol), pel micromecenatge i la col·laboració d’Amics del Liceu. Frederic Amat es va sumar al projecte de rehabilitació quan es va assabentar de la futura rehabilitació. Hem sabut que el mateix Amat va presentar aquesta proposta una vegada havia aconseguit la donació privada de Suñol per costejar la seva part. Per tant, la remodelació es pagarà 100% amb diners privats. Pel que fa al projecte, segons Amat:

Un teatre d’òpera ha de tenir una presència exterior majestàtica i les façanes del Liceu tenen poc interès: la de Sant Pau més aviat sembla la d’un seminari o un hotel que la d’un teatre d’òpera.

L’Ajuntament de Barcelona ha donat ja el vistiplau al projecte de rehabilitació de les façanes del Liceu, encara que actualment, el projecte està pendent de detalls tècnics.

El nou aspecte del Liceu

Davant les opinions negatives que ha despertat el nou aspecte del Liceu, Amat ha declarat que:

Estic convençut que és millor restaurar el teatre que deixar-lo com estava. Hem de ser fidels a la seva història, però no fins a l’extrem de petrificar-lo.

Així quedarà la nova façana del Liceu:

nova façana del Liceu1FEB FAÇANA LAT

Si voleu conèixer les novetats d’aquest projecte i dels nous projectes d’urbanisme o de rehabilitació arquitectònica de Barcelona, consulteu el nostre blog on actualitzem la informació constantment.