La Pedrera finalitza les tasques de rehabilitació

La Pedrera finalitza les tasques de rehabilitació

Després d’una setmana tancada per obres de rehabilitació, la Pedrera torna a obrir les seves portes per acollir de nou als turistes. Gràcies a les obres de rehabilitació podrem gaudir de les instal·lacions per molt més temps.

Els motius de la rehabilitació de la Pedrera

Durant l’any 2016 més d’1,2 milions de persones van visitar l’edifici dissenyat per Antoni Gaudí, un 4,2% més que l’any anterior. Per mantenir en les millors condicions aquest referent del Modernisme, una setmana a l’any les portes de la Pedrera es tanquen al públic, però s’obren per centenars de treballadors que treballen en les obres de rehabilitació.

rehabilitació de la pedrera per l'afluència de públic

L’alta afluència de visitants a l’edifici obliga a realitzar les tasques de manteniment en la setmana de menys afluència, la que segueix al dia de Reis. Les obres Modernistes de Barcelona comencen a envellir-se, per això actualment s’està treballant en la seva rehabilitació. Un exemple és el projecte per a la rehabilitació pel Park Güell.

rehabilitació de la pedrera de gaudía turistes

Novetats després de la rehabilitació

La principal reforma ha estat a les taquilles d’accés a l’edifici. La nova concepció permet una millor acollida dels visitants i també s’espera que redueixi les famoses cues de turistes al carrer Provença. No obstant això, la rehabilitació duta a terme també ha incorporat algunes millores per a l’eficiència energètica de l’edifici amb la instal·lació d’un sistema d’il·luminació intel·ligent al museu Espai Gaudí, a les golfes de la Pedrera. La rehabilitació d’enguany ha permès reduir també la contaminació acústica de l’edifici gràcies al canvi en els sistemes de refrigeració.

rehabilitació de la pedrera novetats

La despesa de la rehabilitació

Una setmana a l’any la Pedrera passa per un procés de rehabilitació i reforma i el pressupost anual per a aquesta “setmana tècnica” és de 100.000 €. Malgrat això, el pressupost per a aquesta última reforma s’ha incrementat notablement a conseqüència de la gran rehabilitació que ha patit l’edifici. Concretament s’han destinat 545.000 €.

rehabilitació de la pedrera

La rehabilitació és un punt clau per mantenir les bones condicions dels nostres edificis i gaudir-los durant molt més temps. Si vols visitar la Pedrera després de la seva rehabilitació pots informar-te aquí.