Magòria

La Magòria del futur: una Magòria que farà barri

Durant molts anys, l’antiga estació de ferrocarril de la Magòria ha fet de frontera entre els barris de la Bordeta, Hostafrancs i la Font de la Guatlla. Però a poc a poc, deixarà de ser així per passar a ser un nou pol d’equipaments socials, sanitaris i esportius. Aquest nou espai compta amb 20.000 metres quadrats, dels quals 5.000 en seran zones verdes.

Construcció d’habitatges a la Magòria

L’Ajuntament va adquirir diversos solars a la zona de Magòria, a més dels blocs 2 i 4 de Can Batlló. Aquests solars es destinaran a noves promocions d’habitatge públic, dels quals 441 pisos seran públics i 150 seran habitatges de lloguer per a col·lectius com gent gran o persones socialment i econòmicament vulnerables.
foto2 (2)

Salut i benestar

A la nova Magòria s’hi construirà un nou hospital sociosanitari amb 261 llits per atendre pacients crònics, subaguts, de cures pal·liatives, de llarga estada i d’addiccions cròniques. També es posarà en marxa un centre d’urgències i d’atenció primària, obert les 24 hores i els 365 dies l’any. D’aquesta manera, es complementarà el CAP Bordeta-Magòria, que és just al costat. A més, l’Ajuntament de Barcelona preveu ubicar al mateix edifici recursos socials com el servei d’atenció a la infància i adolescència i a les seves famílies i un centre de serveis socials.

Equipaments esportius

Per acabar de completar aquest projecte, la nova Magòria comptarà amb diferents zones i equipaments esportius. L’històric camp de futbol es recuperarà i passarà a ser el centre d’aquest nou espai. Però també s’hi construirà un pavelló poliesportiu amb pistes de bàsquet, futbol sala i handbol, amb un camp de futbol set a la coberta i setze pistes de petanca.
foto1 (1)
Però tots aquests canvis per crear un nou espai ciutadà, comporten temps. Es preveu que les obres comencin el 2023 i s’acabin el 2026. Així doncs, esperem amb ganes la Magòria del futur.