La Catedral de Barcelona torna a obrir

La Catedral de Barcelona torna a obrir

Fa poc més d’una setmana que la Catedral de Barcelona torna a admetre visites turístiques en el seu edifici complint totes les mesures anti-Covid-19. En el post d’avui us expliquem quines mesures ha pres l’organització per reprendre la seva activitat i donar un bon servei als visitants.

La Catedral de Barcelona torna a obrir les portes al turisme

Després de fer un mes i mig que estava oberta al públic culte, la Catedral torna a obrir les portes al turisme. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és que tots els visitants puguin gaudir d’aquesta meravella de l’art gòtic català, que inspira una forta vivència espiritual i permet visualitzar uns fantàstics 360° del nucli antic de la ciutat de Barcelona des dels seus terrats.

D’aquesta manera, la Catedral ha posat en marxa visites guiades els dissabtes i s’han restablert les visites nocturnes per poder accedir als espais habitualment no visitables. La represa d’activitat també comporta un canvi d’horari, que començarà a les 10:00 h i s’allargarà fins a les 19:45 h.

Adaptació dels serveis telemàtics

Una de les accions que ha dut a terme l’organització de la Catedral és fer més accessibles els serveis telemàtics per als visitants inaugurant visites guiades en català, castellà i anglès adaptades a les mesures sanitàries i de prevenció per la pandèmia del coronavirus.

aplicacio-catedral-barcelona

Per fer-ho han desenvolupat una aplicació gratuïta amb la guia multimèdia que fins al mes de març s’oferia com a dispositiu de lloguer. Ara, cada visitant se la pot descarregar amb el mòbil amb l’explicació audiovisual de 30 espais i peces. L’aplicació també ofereix la possibilitat d’identificar des de les terrasses del temple, una trentena d’espais i edificis emblemàtics de la ciutat.

Arquitectura de la Catedral

L’estructura arquitectònica de la Catedral de Barcelona és típica del gòtic català. Està composta per tres naus, però amb un sol absis i deambulatori, o girola. Cada nau té cinc trams; el tram immediat a la façana és més llarg que els altres tres,  per acomodar les seves mides a les del cimbori que s’aixeca arran de la porta principal.

Estàveu buscant un pla per aquest cap de setmana? Visiteu la Catedral de Barcelona i expliqueu-nos la vostra experiència! ;)