la casa de la seda barcelona

La Casa de la Seda obri al públic

Des del passat 1 d’abril ja es pot visitar la Casa de la Seda. L’antiga seu del Gremi dels velers i dels teixidors de Barcelona es converteix en l’única casa gremial oberta al públic. Aquest edifici, que ara alberga el col·legi de l’Art major de la Seda, se situa al carrer de Sant Pere Més Alt, a la cantonada amb Via Laietana, és a dir, al centre de la ciutat i al costat del Palau de la Música Catalana.

Visites

La Casa de la Seda ofereix visites diàries de dilluns a dissabtes. Les guiades permeten conèixer la història i les anècdotes de la Barcelona gremial de l’època i inclouen la visita a la sala gremial decorada amb parets de seda; la biblioteca que conté més de 3.000 documents de gran valor històric i el majestuós despatx presidencial i sala de reunions.

Informació pràctica de les visites guiades:

  • De l’1 al 30 d’octubre
  • De dilluns a dissabtes, de 10h a 13h.
  • Durada: 50 minuts
  • Idiomes: anglès, francès, català, italià i castellà
  • Preus: 10€ tarifa normal; 8€ tarifa reduïda

També es pot gaudir de visites privades i especials sota petició.

La Casa de la Seda

La casa del gremi dels Velers o Casa de la Seda fou construïda entre 1758 i 1763. La seva decoració representa l’esplendor de l’època i la importància dels gremis. L’any 1919 va ser declarat Monument Arquitectònic-artístic d’interès nacional i el 1929 va guanyar la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

la casa de la seda barcelona

Façana

L’exterior de la Casa de la Seda destaca per l’ornamentació de la façana i els seus esgrafiats barrocs. Les figures, de 4 metres d’alçada, representen Atlants i les Cariàtides clàssiques. Al balcó de la cantonada es troba Nostra Senyora dels Àngels, patrona i protectora dels velers.

la casa de la seda barcelona

Interior

Les parets de l’interior de la casa estan folrades de seda i juntament amb els altres elements decoratius representen l’estil, el luxe i la distinció que caracteritzava les reunions de la Junta General de Comerç i Gremis.

la casa de la seda barcelona

La Casa de la Seda també alberga un valuós arxiu històric a la seva biblioteca. Hi ha més de 3.000 documents des de 1533 fins a l’actualitat i  5.000 fotografies que recullen els esdeveniments organitzats al col·legi.

Aquest exemple no és l’únic, recentment ja us vam anunciar que el Palau Barò de Quadras també ha obert al públic per primera vegada.