premi catalunya

La Borda i Ca l’Alier guanyen el Premi Catalunya Construcció 2019

El darrer 20 de juny es va celebrar la Nit de la Construcció on es va entregar el Premi Catalunya Construcció 2019 a dos habitatges molt representatives de Barcelona. La cerimònia que va tenir lloc a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) va guardonar l’edifici de fusta la Borda, en el barri de la Bordeta de Barcelona i la rehabilitació de la fàbrica de Ca l’Alier de Poble Nou.

Veredicte del Premi Catalunya Construcció

L’acte va comptar amb la presència de 500 persones entre professionals i empresaris del sector de la construcció. Quant al funcionament del concurs, el jurat va valorar les diverses obres presentades en funció de 5 categories professionals. Així doncs, Barcelona va ser protagonista en dues de les categories. No vas poder assistir-hi? No et preocupis, nosaltres t’expliquem tots els detalls! ;)

La Borda

En la categoria de direcció d’execució de l’obra el jurat va premiar l’edifici d’habitatges plurifamiliar La Borda, ubicat al carrer de la Constitució del barri de la Bordeta a Barcelona. Concretament, el jurat va destacar el plantejament pioner d’un projecte que aportava una nova visió al sector de l’habitatge. Tanmateix, va ressaltar el caràcter innovador en la manera d’utilitzar la fusta com a element estructural en edificis de certa altura i executat mitjançant solucions que aporten confort i estalvi energètic.

labroda

La Borda es va originar en un solar de l’Ajuntament cedit a una cooperativa de veïns. Aquests es van encarregar de construir l’edifici de sis plantes i 28 habitatges per donar vida a una experiència de cohabitatge. D’aquesta manera, els socis i sòcies de la promoció abonen una quota mensual assequible per viure-hi.

Ca l’Alier

Ca l’Alier va estar reconegut en la categoria de Rehabilitació Patrimonial a causa de la resolució brillant d’un projecte complicat, amb una gran dificultat tècnica prenent com a referència l’estat de degradació en què es trobava el conjunt. El jurat també va destacar l’esforç per recuperar elements del patrimoni industrial de Poblenou.

premi catalunya

Com podeu observar Barcelona sempre és referent quant a urbanisme i construcció. Una vegada més demostrem que tenim cura del nostre patrimoni i vetllem per una ciutat millor. Si us interessen les rehabilitacions arquitectòniques de la ciutat, consulteu periòdicament el nostre blog. Fins aviat :D