la boqueria

El Mercat de la Boqueria i les noves aula de formació i plaça interior

El Mercat de la Boqueria és un dels punts més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Però, en els últims anys s’ha vist abarrotat per les ones de turisme que rep la ciutat, provocant que el mercat ja no l’utilitzin els veïns. En conseqüència, els següents canvis que es produiran estan orientats a què el veïnat pugui recuperar el mercat i fer-ne ús.

Així doncs, es busca que la Boqueria esdevingui més atractiva per la compra quotidiana.

La nova aula de formació

Una de les remodelacions que s’està portant a terme és la creació d’una aula formativa en què es podran realitzar activitats diverses i estarà destinada principalment a conscienciar sobre la compra saludable i fresca. Per tant, amb aquesta remodelació també es busca millorar l’hàbit de compra dels veïns.

Per tal de poder realitzar aquesta aula, s’ha enderrocat una illa del mercat, creant un espai on poder establir aquest nou projecte.

interior la boqueria

La plaça interior del Mercat de la Boqueria

La creació d’una plaça interior al Mercat de la Boqueria és possiblement el canvi més rellevant pels veïns de la zona, ja que d’aquesta manera l’espai no estarà tan abarrotat i explotat i podran realitzar la compra amb més tranquil·litat. Això suposa l’enderrocament de certes illes per obtenir la plaça de 50 metres quadrats i millorar la confortabilitat dels veïns de la zona.

placa interior la boqueria

Altres mesures per la recuperació del mercat

A més d’aquestes remodelacions, al mercat ja s’hi ha aplicat mesures per tal que la zona no sigui únicament una atracció turística sinó que també pugui ser allò pel que estava dissenyat: un mercat pel veïnat. Així doncs, les mesures aplicades són les següents:

  • La prohibició d’entrada a grups de més de 15 persones
  • La prohibició de conductes incíviques
  • L’increment de la seguretat
  • La millora de la senyalització.

Els veïns esperen de tot cor que aquestes remodelacions els facin recuperar un mercat únic: el Mercat de la Boqueria.