patrimoni arquitectònic

Jornades sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

L’Agrupació d’Arquitectes per al a Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) organitza el Curset Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic des de fa 36 anys. Es tracta de les jornades d’estudi sobre patrimoni arquitectònic amb major trajectòria del país, que han assolit gran prestigi i projecció.

patrimoni arquitectònicLa 36a edició se celebrarà de l’11 al 14 de desembre d’enguany, amb el títol Patrimoni Sacre: permanent innovació. L’objectiu d’aquest Curset serà l’anàlisi en profunditat del nostre extens patrimoni sacre, entès en un sentit ampli, i posant de relleu que a tota Europa representa més del 70% del patrimoni catalogat. Es crearà doncs un fòrum de debt i reflexió que servidrà per a definir com és aquest Patrimoni, en quin estat de conservació es troba, a quines exigències legislatives està subjecte, etc. Es posarà especial atenció als treballs de manteniment, consolidació, restauració, millora, rehabilitació i tranofrmació que s’hi han portat a terme durant els darrers anys. 

Especialistes locals i internacionals pertanyets als diferents àmbits professionals relacionats amb el tema exposaran les seves experiències i faran les seves aportacions.