jornades internacionals sobre la intervenció en el patrimoni arquitectònic

Nova edició de les Jornades Internacionals sobre Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

Avui comença la XXXIX edició de les Jornades Internacionals sobre Invervenció en el Patrimoni Arquitectònic que organitza cada any l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Es tracta d’unes jornades que, amb 38 anys d’història, han assolit gran prestigi i projecció internacional.

Edició 2016 de les Jornades sobre Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

Aquest any se celebra l’edició nº 39 d’aquestes jornades. El motiu d’aquesta nova convocatòria és “Ibèria, Roma, Al-Àndalus”:

  • Dades: 15 al 18 de desembre 2016
  • Tema: Ibèria, Roma, Al-Àndalus
  • Organització: COAC

El contingut del curset és, a modo genèric, l’anàlisi dins del marc històric i geogràfic de la península ibèrica, d’aquestes tres cultures en els seus aspectes territorials, urbans, arquitectònics i constructius, També s’estudiaran els criteris d’intervenció en el patrimoni arquitectònic per a la seva recuperació.

jornades sobre la intervenció arquitectònica

L’objectiu final de les Jornades sobre Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic és l’edició del llibre en paper amb el mateix nom (Ibèria, Roma, Al-Àndalus) on es recolliran els actes, les ponències i un document d’estudi més ampli per tal d’analitzar transversalment la relació d’aquestes tres cultures i la seva influència a l’origen de la nostra posterior civilització. Els quatre temes principals d’aquest llibre seran Territori, Urbanisme, Arquitectura i Construcció.

Programa

Aquesta nova edició que comença avui ha presentat el següent programa:

Dijous 15

  • Presentació del Pla Barcino i visita a les últimes intervencions arqueològiques i a les domus romanes dels carrers de Sant Honorat i Avinyó.
  • Conferències inaugurals

Divendres 16

  • Ponències temàtiques: El territori Ibèric i Evolució de les tipologies urbanes a la península ibèrica.
  • Ponències específiques: evolució tipològica dels poblats ibers a Catalunya; romanització com a nova formalització del paisatge; restauració de l’Aqüeducte de Tarragona, etc.

el COAC celebra les jornades sobre la intervenció arquitectònica

Dissabte 17

  • Ponències temàtiques: Arquitectura domèstica i arquitectura com a símbol de poder i Les tècniques constructives i la seva evolució.
  • Ponències específiques: Solucions constructives tradicionals i tècniques vernàcules; Solucions primigènies o exportades; Recuperacions d’edificis significatius, etc.

Diumenge 18

  • Recorregut dels diferents llocs que configuren el conjunt de la Tàrraco Romana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Les anteriors edicions de les jornades van tractar el Patrimoni Sacre i l’Arquitectura Tradicional. Com ja sabeu, a OBRA estem molt atents a aquest tipus de jornades sobre la intervenció en el patrimoni arquitectònic. Si t’interessa aquest tema no dubtis a consultar el nostre blog on t’informarem sobre l’actualitat de la intervenció i rehabilitació arquitectònica.