casa de les punxes

Ja es pot visitar la Casa de les Punxes

La casa Terradas, més coneguda com la Casa de les Punxes ja es pot visitar. Aquesta obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch obri al públic per primera vegada en la seva història. La família propietària han decidit dedicar part de l’edifici a les visites públiques i a la recreació de la llegenda del drac i de Sant Jordi amb efectes especials.

La història de l’edifici

La Casa de les Punxes (Av. Diagonal 420), va ser dissenyat per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch l’any 1905. Va ser un encàrrec de Bartomeu Terradas que volia construir una casa per a les seves germanes. El resultat va ser un edifici paregut als castells medievals, amb elements arquitectònics de diferents estils i sis torres punxegudes, que són les que li va donar el nom popular de Casa de les Punxes.

casa de les punxes

L’any 1975 va ser declarat monument històric nacional i actualment és de propietat privada, de fet, al seu interior encara hi són quatre habitatges de renta antiga, despatxos i un banc.

Visitar la Casa de les Punxes

La família propietària va decidir obrir al públic i va encarregar a l’arquitecte Jaume Falguera les obres de rehabilitació. Aquestes obres estan a punt de finalitzar i durant els pròxims dies ja s’obrirà definitivament al públic. Les obres de rehabilitació han respectat el disseny original i han recuperat elements que s’havien perdut en anteriors remodelacions. Entre les idees dels propietaris destaca la recreació de la llegenda del drac i de Sant Jordi amb efectes especials, dracs en 3D i espills màgics.

casa de les punxes

La zona visitable serà l’entrada del número 420, la planta noble d’aquest edifici i el terrat que ofereix una vista increïble de la ciutat de Barcelona. A l’interior de les torres s’explicarà el valor de l’obra de Puig i Cadafalch i estaran recobertes amb porcellana verda, per tal de recrear les escames dels dracs.

Les entrades es poden reservar des de la pàgina web de la Casa de les Punxes, on tenim l’opció de visita general i de visita guiada.