habitatge et truca

“Habitatge et truca” atenció personalitzada

La pandèmia de la Covid-19 ha canviat molt l’ecosistema en què vivim i ara el set d’oficines d’habitatge obertes atenen només amb cita prèvia. No obstant això, s’ha obert una línia telefònica anomenada “habitatge et truca” que té com a objectiu resoldre  els tràmits que no es puguin fer telemàticament. Durant els darrers dies hem vist moltes iniciatives com aquesta, sobretot en el camp de la salut, on la telemedicina ha pres molta rellevància i ha ajudat a superar el col·lapse sanitari.

En què consisteix la iniciativa “habitatge et truca”?

L’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona ha activat un sistema de cita prèvia per a la Xarxa d’Oficines d’Habitatge que permet rebre atenció personalitzada sense haver de desplaçar-se a l’oficina. D’aquesta manera, el personal d’Habitatge et truca, ofereix assessorament telefònic sobre totes les opcions disponibles per fer tràmits sense necessitat d’anar a l’oficina. D’altra banda, en el cas que només sigui possible fer el tràmit de manera presencial, se citarà a l’usuari per rebre atenció en alguna de les oficines d’habitatge de Barcelona.

oficina-habitatge

Com fer un tràmit?

En el cas que necessiteu fer algun tràmit relacionat amb ajuts o la borsa de lloguer, rehabilitació, cèdules d’habitatge, emergències relacionades amb l’habitatge o voleu assessorament, us recomanem que demaneu cita prèvia amb el projecte “Habitatge et truca” a partir del següent enllaç.

Cal remarcar que no podreu obtenir cita per al mateix dia en què feu la sol·licitud i per cada cita que demaneu podeu fer una única tramitació. Alhora, la cita sempre s’ha de concertar a nom de la persona amb la qual el personal d’atenció haurà de contactar telefònicament, encara que hagi de fer la gestió per a una altra.

Tràmits presencials

Encara que en aquest moment s’estigui prioritzant l’atenció telefònica, algunes de les oficines d’habitatge de Barcelona han obert les portes per atendre els tràmits que només es puguin fer de manera presencial i sempre amb cita prèvia. Concretament, s’han obert 7 de les 10 oficines: la de Sant Andreu, Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Martí, les Corts, Sants-Montjuïc i l’Eixample.