fotos antigues eixample barcelona

Fotos antigues de la Dreta de l’Eixample

El centre cultural Casa Elizalde està creant un gran àlbum amb les fotos domèstiques dels veïns de la dreta de l’Eixample. Aquestes imatges es podran veure a l’exposició “Finestres de la Memòria”, del 12 de maig al 21 de juny. Qualsevol persona pot enviar les seves fotos i contribuir a aquesta exposició que vol reflectir la vida de l’Eixample de Barcelona.

Finestres de la memòria

“Finestres de la memòria” és un projecte d’interacció social impulsat per la Casa Elizalde amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la Dreta de l’Eixample de Barcelona i per reforçar la identitat del barri. Per aconseguir aquest objectiu, s’ha triat la fotografia com el mitjà idoni. D’aquesta forma, es crearà un fons fotogràfic col·lectiu alimentat per les aportacions d’imatges dels veïns, institucions, associacions, comerciants, escoles, etc.

fotos antigues eixample barcelona

Les fotografies es divideixen per temes, èpoques, ubicacions, etc. Nosaltres ens hem fixat al tema dedicat a l’arquitectura de Barcelona on es pot veure imatges dels edificis modernistes o del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Arquitectura

Entre les fotos que s’estan recopilant referent a l’arquitectura de Barcelona, trobem imatges de la Gran Via, de la Pedrera o dels carrers més emblemàtics de l’Eixample Dret. També es poden veure imatges de l’interior dels habitatges. En algunes de les imatges també es pot comprovar els efectes de la Guerra Civil.

fotos antigues eixample

Com participar

Aquesta iniciativa necessita la col·laboració de tots, per això “Finestres de la memòria” ha creat una web on els usuaris poden compartir i enviar les seves fotografies. Si vols contribuir en aquesta fototeca, ho pots fer en aquest link. A la web es pot pujar imatges, fer comentaris a les fotos publicades, fer una col·lecció pròpia i suggerir propostes.

Aquesta iniciativa és un altre exemple de les accions per acostar el patrimoni arquitectònic de Barcelona als veïns. L’últim exemple l’hem vist amb l’apertura al públic del Palau Baró de Quadras.