fires i mercats nadal

Fires i mercats de Nadal

Ja s’acosta Nadal i volem recordar-vos algunes de les fires i mercats de Nadal que s’organitzen a la ciutat i que no us podeu perdre.

Fira de Santa Llúcia

fires i mercats nadal

A la ciutat de Barcelona podem trobar diferents fires i mercats de Nadal on poder comprar tot tipus d’objectes de decoració, figuretes de pessebre, regals i tot allò relacionat amb l’època nadalenca. Tot i així, la Fira de Santa Llúcia és una de les més visitades durant aquestes dates, que, situada al cor de la ciutat, just davant de la Catedral, es converteix en una zona molt concorreguda per als visitants, fent d’aquesta fira una de les més populars de la ciutat.

La Fira de Santa Llúcia s’ha convertit en una tradició popular, tenint en compte que fa més de 200 anys que es duu a terme a la ciutat de Barcelona. Aquesta tradició marca que amb l’inici de l’Advent es comença a percebre l’esperit nadalenc pels carrers i les cases de la ciutat. Aquest tipus de fira ha tingut molt d’èxit en diferents ciutats, i han anat prosperant fins al punt que moltes ciutats ja tenen les seves pròpies fires i mercats de Nadal. A la plaça de la Catedral podem trobar-hi gairebé 300 paradetes on poder comprar tots aquells elements nadalencs que vulguem.

Fira de la Gran Via

fires i mercats nadal

A la fira de Sant Tomàs i Reis de la Gran via s’hi poden trobar prop de 300 parades amb objectes adients per a fer un regal aquest Nadal. A diferència de les altres fires, en aquesta hi podem trobar objectes per regalar: bijuteria, argenteria, ceràmica, sabons, bufandes, barrets, roba, elements de decoració o joguines. També hi podem trobar les xurreries, molt adients en aquesta època de l’any per a fer les nostres compres una mica més dolces i molt menys fredes. Aquesta estarà a la Gran Via de Barcelona, des del carrer Entença fins al carrer Muntaner. És una de les fires i mercats de Nadal amb més visitants, ja que consta de moltes parades i travessa una part extensa i transitada de la ciutat.

Mercat de la Sagrada Família 

fires i mercats nadalTot i no tenir la mateixa popularitat que la fira de Santa Llúcia, el mercat de la Sagrada Família no té res a envejar. Compta amb més de 150 parades amb tot el que hi vulguem trobar.

La fira del mercat de la Sagrada Família es va crear en un moment en el qual la fira de Santa Llúcia no podia abastir tota la demanda de firaires que hi volien participar. Aquesta fira es situa just a l’altra banda de la Façana del Naixement de la Sagrada Família, un lloc emblemàtic per l’urbanisme de la ciutat de Barcelona. No podria ser un lloc més adient, ja que és on Gaudí i els seus ajudants van esculpir escenes típiques de Nadal com l’adoració dels Reis Mags o el Naixement de Jesús. Durant tot el mes de desembre aquesta fira rep la visita de milers de barcelonins i barcelonines, incloses les autoritats polítiques de la ciutat i el barri en qüestió, així com les autoritats eclesiàstiques del temple de la Sagrada Família.