rehabilitacio arquitectonica

Finalitza la rehabilitació arquitectònica del Park Güell

Després d’una temporada d’obres de millora, el Park Güell torna a lluir la seva esplendor. Aquest emblemàtic parc és considerat com un dels espais més visitats de Barcelona i declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 1984. La restauració s’ha executat, sobretot, a la Sala Hipòstila i al banc de la plaça de la Natura, dos dels espais més visitats del recinte. Totes les actuacions de la rehabilitació arquitectònica del Park Güell s’han dut a terme amb l’objectiu de restituir-ne la imatge original.

Com ha estat la rehabilitació arquitectònica del Park Güell?

A més de restaurar la Sala Hipòstila i el Banc de la plaça de la Natura, també s’ha recuperat l’espai de la Font Sarva, un espai que fins ara no es podia visitar. Tanmateix, també s’han dut a terme petites intervencions com la reforma del Viaducte de Baix.

Plaça de la natura

La rehabilitació arquitectònica del banc de la plaça de la Natura va començar l’any 2019. Després d’un estudi, s’han recuperat les parts del banc que s’havien deteriorat, d’una banda, aprofitant algunes de les peces originals emmagatzemades al mateix parc, i de l’altra, construint manualment peces noves idèntiques a les originals.

park-guell-imatge-3

Sala Hipòstila

En aquest espai els treballs de restauració s’han centrat en el sostre, reparant les esquerdes i fissures del revestiment de les peces de trencadís i sanejant els perfils metàl·lics originals. Per fer-ho s’han substituït les peces de trencadís que estaven malmeses i s’han restaurat les que tenien poca afectació.

Aquesta rehabilitació arquitectònica complementa la que es va enllestir a principis del 2019, quan es va impermeabilitzar el sostre i es va millorar la xarxa de drenatge arran de les obres de restauració de la plaça de la Natura.

park-guell-imatge-2

Pla estratègic del Park Güell

Aquestes iniciatives formen part del Pla estratègic del Park Güell, treballat amb el veïnat, les entitats i els agents municipals amb l’objectiu de preservar el patrimoni arquitectònic i natural. A partir d’una inversió de 24,9 milions d’euros s’ha contribuït a una millora constant del conjunt del parc. Si voleu consultar totes les obres que recull el pla les podeu consultar a la pàgina web del Park Güell.