Modernisme. Art, tallers, indústries

Exposició “Modernisme: Art, tallers, indústries” a La Pedrera

L’Exposició “Modernisme. Art, tallers, indústries”, a l’emblemàtic edifici de La Pedrera, al Passeig de Gràcia, ofereix un recorregut pel Modernisme des del punt de vista de les arts aplicades i decoratives. Es tracta de la mostra monogràfica més amplia dedicada a aquest moviment dels darrers 50 anys i es pot veure fins al 7 de febrer.

Recorregut pel Modernisme

La característica principal d’aquesta exposició és que vol posar en relleu el treball dels tallers d’artesans i de les indústries que van contribuir a implantar el Modernisme, mitjançant la recuperació de procediments antics i la introducció de noves tècniques per millorar i satisfer la demanda creixent. Com es destaca durant el recorregut, el Modernisme va ser un corrent estètic, però també un corrent ideològic molt centrat en la modernitat. Les noves formes es van instal·lar a Barcelona amb la construcció de l’Eixample com a eix principal. La propagació del Modernisme va ser molt ràpida per tot el país i en totes les classes socials. La propagació d’aquest corrent tan particular va crear un dels patrimonis culturals més importants de Catalunya.

Modernisme: Art, tallers, indústries

El Modernisme, a part de l’arquitectura, també es va veure reflectit a diferents productes artesanals com el vitrall, la forja i els metalls o la roba. L’exposició fa un recorregut també per aquests tallers que vam saber traslladar les formes geomètriques característiques del Modernisme a la roba, al mobiliari o a la ceràmica.

Exposició modernisme a la pedrera

50 col·leccions públiques i privades

L’exposició “Modernisme: Art, tallers, indústries” reuneix més d’un centenar d’objectes, documents i fotografies de l’època procedents de 50 col·leccions públiques i privades, com el Museu Nacional D’Art de Catalunya (MNAC), el Museu del Disseny de Barcelona, el Centre de Documentació, el Museu Tèxtil de Terrassa i la Biblioteca de Catalunya.

La Pedrera també ha organitzat un programa d’activitats paral·leles per permetre al públic aprofundir en els continguts de l’exposició. Algunes d’aquestes activitats són visites guiades, una taula redona o un concert, que se celebrarà el pròxim dissabte 24 de gener.

Si voleu fer visites i itineraris per la Barcelona modernista, ja saps que pots fer-la amb OBRA.