nous jardins Doctor Pla i Armengol

Els nous jardins del Doctor Pla i Armengol

La remodelació de Barcelona cap a una ciutat sostenible inclou l’objectiu d’una ciutat més verda. Per aquesta mateixa raó s’impulsa la creació de nous jardins naturals que creen un entorn sostenible i més agradable.

El passat mes de desembre es van inaugurar els nous jardins del Doctor Pla i Armengol al districte d’Horta-Guinardó. Un jardí públic de gairebé 4 hectàrees.

Característiques dels nous jardins

Els jardins del Doctor Pla i Armengol, que anteriorment eren privats, actualment ja són de caràcter públic després de la llarga reivindicació dels veïns. Aquests consten d’una superfície de 3,6 hectàrees i de múltiples zones d’activitats.

Hort jardins pla i armengol

Concretament, el parc consta d’hort comunitari pel veïnat, zona de jocs infantils, un jardí de plantes aromàtiques i una recreació del bosc mediterrani. A més a més, dintre d’aquest també s’hi acull la Casa Museu Núria Pla que conté una exposició permanent de mobiliari espanyol antic.

Destaquem la importància que tenen aquests nous jardins per al corredor verd de Ciutadella-Collserola. Un projecte que busca connectar els espais naturals de Barcelona i així facilitar el moviment de la fauna i la flora entre els parcs.

Factors positius de la implementació de nous jardins

La importància dels arbres envers el medi ambient és ben sabuda, ja que permeten la renovació de l’aire; proporcionant-nos així més oxigen i alliberant-nos del diòxid de carboni de la pol·lució de la ciutat. Però, no només influeixen en aquest factor, sinó que la vegetació afecta també a la fauna de la zona tot creant un espai de biodiversitat.

jardins doctor pla i armengol

Altres ciutats d’Europa ja són conscients de la importància de l’arbrat i la vegetació, com per exemple Toronto mitjançant les seves teulades-jardins que aconsegueixen crear un pulmó a la ciutat.

Projectes com la implementació d’aquests nous jardins milloren el nostre entorn i fan de la nostra ciutat un lloc més respectuós amb el medi ambient. Així doncs, Barcelona anirà acollint aquest tipus d’iniciatives per posar rumb cap a una ciutat sostenible, verda i amb menys contaminació.