transformació dels parcs de Barcelona

Els nens també participen en la transformació dels parcs de Barcelona

La transformació dels parcs de Barcelona és un tema on tenen molt a aportar els nens i nenes, ja que són espais on passen les hores jugant. És per això que l’Ajuntament ha incorporat aquests petits savis als avantprojectes per la millora dels parcs urbans. Els dos primers que han tingut aquesta valuosa col·laboració han estat el Parc de la Pegaso i el Parc Central de Nou Barris.

La transformació dels parcs de Barcelona

La remodelació i transformació dels parcs de Barcelona és un assumpte on han començat a col·laborar els nens i nenes de la ciutat. De moment, uns 200 nens de cinquè i sisè de primària han donat el seu punt de vista per als projectes de millora del Parc de la Pegaso, al districte de Sant Andreu, i del Parc Central de Nou Barris. La característica principal d’aquests projectes és l’augment de les àrees de joc. Gràcies a l’aportació de veïns i nens, els nous parcs es transformaran en grans espais lúdics que fomentaran els jocs al carrer. Un objectiu que vol potenciar l’Ajuntament de Barcelona per tal d’aconseguir una ciutat més amable per als veïns.

Parc de la Pegaso

L’actual Parc de La Pegaso (Sagrera, 179) és un espai ple de vegetació amb zones obertes i d’arbrat. Aquest parc està situat als terrenys que antigament ocupava la fàbrica de camions ENASA i és per això que el nom del parc es diu La Pegaso, en honor al popular model. Va estar dissenyat pels arquitectes Enric Batlle i Joan roig i al mig hi ha un canal d’aigua amb petits ponts.

transformació dels parcs de barcelona pegaso

Parc Central de Nou Barris

És el segon espai verd de la ciutat amb 17 hectàrees, més de 1.000 arbres i un palmerar. El parc (Pl Major de Nou Barris, 1) comprèn l’antic Institut Mental de la Santa Creu, que actualment és l’actual seu del districte. Al parc hi podem trobar-nos amb l’aqüeducte de Dosrius o l’antiga masia de Ca n’Ensenya.

transformació dels parcs de Barcelona Nou barris

“Barcelona dona molt joc”

Sota el nom “Barcelona dona molt joc”, l’Ajuntament va posar en marxa al febrer aquesta Mesura de Govern on es preveu la creació de 69 noves àrees de joc i 20 nous espais lúdics i la remodelació d’unes 150 més. El procés de participació ha comptat amb quatre sessions participatives. Durant les tres primeres, els nens van crear equips creatius per dissenyar els parcs i veure les idees que aportaven els més petits i, en definitiva, els usuaris reals dels parcs.

transformació dels parcs de barcelona 2018

L’última sessió va seleccionar entre les propostes dels nens  per tal de presentar un avantprojecte que passarà a ser projecte de licitació d’obres de transformació dels parcs de Barcelona. La data prevista per l’Ajuntament és el maig del 2019 aproximadament.

Aquestes transformacions s’uneixen a propostes i actuacions de millora dels parcs de la ciutat, com el que està previst per a Glòries o la rehabilitació del parc Joan Miró.