Port Olímpic

El Port Olímpic: un nou espai ciutadà

La setmana passada es va dur a terme la primera reunió de la Comissió de Seguiment del Port Olímpic per fixar el calendari d’actuacions que es realitzaran durant la seva transformació. Així doncs, passarà de ser un espai d’oci nocturn a ser un nou espai ciutadà, dissenyat per a tothom.

Nou espai ciutadà

El nou Port Olímpic tindrà 48.000 metres quadrats, oberts al mar, i on es podran dur a terme activitats nàutiques. Aquest canvi començarà a finals d’abril, amb les concessions de locals d’oci nocturn del Moll de Gregal. Però no serà fins a l’estiu quan començaran les obres, que duraran uns divuit mesos aproximadament.

Port Olímpic

Planificació d’obres

Per poder completar aquesta transformació, fan falta fer obres a diferents punts específics. Però els més destacats són:

  • Dic de recer: per millorar la seguretat i solucionar els problemes d’ultrapassament. Es reforçaran, tant el mur de la superfície, com els quatre dics que hi ha submergits.
  • Creació del nou accés al Port Olímpic: durant el 2021 i que durarà aproximadament 10 mesos. Es començarà a treballar en el nou accés a la zona unint l’avinguda Litoral amb la cota inferior del moll de Mestral.

Altres actuacions al Port Olímpic

Tal com es va fer a la rehabilitació del moll de la fusta, a partir de l’abril del 2021 també es faran altres canvis que milloraran la situació general, com ara les obres al dic de l’Escola de Vela. Aquests seran ampliats i reforçats amb una capa de blocs de formigó.

Port Olímpic

Per tant, no només es millorarà l’experiència del nou espai ciutadà al Port Olímpic pròpiament, sinó que també en aprofitar i millorar la situació de les proximitats, els ciutadans i ciutadanes podran gaudir de nous espais per passejar i per estar-hi, ja que es reduirà el nombre de places d’aparcament existents a la superfície i s’integrarà millor el port amb el barri.