guanyadors paviment pilot

El paviment pilot que generarà energia solar als carrers de Barcelona

Tal com vam comentar a l’anterior notícia, durant el City Expo World Congress l’i.lab de l’Ajuntament de Barcelona va proposar tres reptes. Un d’ells era trobar solucions que permetessin generar energia renovable a través dels paviments de la ciutat. Es va anunciar el guanyador al mateix congrés i ara es durà a terme el paviment pilot.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu fer més sostenible Barcelona mitjançant l’ús d’energies renovables com és en aquest cas la solar. Per tant, s’aprecia el desenvolupament que s’està realitzant a la ciutat pel que fa a sostenibilitat.

El creador del paviment pilot

L’empresa guanyadora ha estat Sorigué, tot fent un paviment que actua com a font d’energia solar. Es començarà a aplicar en algunes zones de Barcelona en forma de paviment pilot, per veure si el seu funcionament és adequat.

paviment pilot

Cal destacar que aquest paviment té l’habilitat d’integrar-se amb facilitat a l’espai urbà. Això crea la possibilitat que sigui aplicable. A més a més, no només crea energia renovable solar, sinó que també s’utilitzen materials sostenibles en el moment de la seva producció.

La prova pilot del paviment és possible gràcies als 30.000 € que es van concedir al guanyador per tal que realitzés els processos necessaris. Si aquesta prova funcionés, s’aplicarien els paviments generadors a la ciutat de Barcelona.

L’adaptació al repte

Podem apreciar que Sorigué ha aconseguit fer una proposta que s’adapta al repte proposat per l’Ajuntament i que per tant, està col·laborant a accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Congress

El repte “Paviments generadors” s’emmarca a l’Agenda 2030 i així fa possible que s’avanci en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Així doncs, podem concloure tot dient que el paviment pilot és una manera d’avançar cap a la sostenibilitat de la nostra ciutat.