palau del barò de quadras

El palau Baró de Quadras s’obre al públic per primera vegada

El palau modernista Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, ha obert les portes al públic per primera vegada. Des del passat 24 de febrer, podrem visitar aquesta joia del modernisme català projectat per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre els anys 1904 i 1906. El palau es troba a l’avinguda Diagonal, entre els carrers de Rosselló i Pau Claris, i de moment, es podrà visitar només els dimecres al matí.

Una joia del modernisme català

El palau Baró de Quadras, obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch és considerat com una de les joies del modernisme a Barcelona. Està ubicat a mig camí entre la Pedrera i la Casa de les Punxes. Des de l’any 1976, el palau va ser considerat Monument Històric Artístic d’Interès Nacional. Amb tot, fins al 24 de febrer el palau romania tancat al públic, però ara gràcies a l’empresa Cases Singulars, s’obrirà al públic.

palau del barò de quadras

La història d’aquest edifici va començar quan l’industrial Manel de Quadras i Feliu, baró de Quadras, va encarregar a Puig i Cadafalch una reforma per una antiga casa de lloguer. Puig i Cadafalch volia contrastar les dues façanes de l’edifici, per això la façana de la Diagonal és una interpretació de les façanes gòtiques del nord d’Europa, mentre que la façana de Rosselló manté l’aparença d’una casa típica de l’Eixample barcelonès.

palau del barò de quadras

El palau té 2.000m2 i és la seu de l’Institut Ramon Llull des de l’any 2013. L’estructura de l’edifici es divideix en una planta principal per als propietaris i la resta de pisos, per als llogaters. La part més important del palauet és l’entrada dels senyors, una entrada rica en decoració,  vitralls de la claraboia i mosaics romans. El palauet també té influència islàmica, ja que les sales públiques es van construir amb pòrtics de pedra seguint l’estil islàmic i utilitzant revestiments de ceràmiques de colors amb motius florals.

Visites guiades al palau Baró de Quadras

Les visites guiades al palau Baró de Quadras són els dimecres a les 11h, 12h i 13h i cada visita té una durada d’uns 45 minuts. Els tiquets es poden comprar online o al mateix palau. El preu de la visita és de 12€, però hi ha descomptes per estudiants, majors de 65 anys, etc.