mobiliari urba sostenible

El nou mobiliari urbà sostenible de Barcelona

Tal com hem comentat en altres articles del blog, l’objectiu de moltes ciutats, entre elles Barcelona, és ser una ciutat sostenible i eficient energèticament. Per això mateix, s’estan incrementant l’ús de tecnologies i eines per tal d’aconseguir aquest objectiu. Un exemple és l’adaptació de mobiliari de la ciutat per tal de convertir-lo en mobiliari urbà sostenible.

 Les adaptacions cap a un mobiliari urbà sostenible

Així doncs, ara veurem que mobiliari habitual de les ciutats fanals, parades d’autobús, semàfors… s’han vist modernitzats. Us enumerem algunes adaptacions que s’han fet per tal d’aconseguir aquest mobiliari urbà sostenible:

  • Fanals solars. Els tradicionals fanals s’han vist suplantat en algunes ocasions per fanals solars que funcionen amb energia solar renovable, el que suposa un estalvi econòmic rellevant. El funcionament d’aquests fanals és senzill: emmagatzemen l’energia durant el dia i s’encenen durant la nit gràcies a l’energia recaptada. El mobiliari que també utilitza energia solar pel seu bon funcionament són els parquímetres solars.

fanal solar

  • Semàfors LED. La renovació produïda consta de canviar les bombetes tradicionals per leds que permeten un estalvi no només econòmic, sinó que també energètic.
  • Smartquesines. Aquestes parades d’autobús ofereixen el refugi de les tradicionals marquesines però a més milloren l’experiència de l’usuari, ja que consten de pantalles intel·ligents que ofereixen informació de tota mena. Cal destacar que la seva funcionalitat és sostenible gràcies a les seves estacions eòliques i fotovoltaiques que generen energia renovable.

marquesina inteligent

  • Parcs infantils sostenibles. D’aquests parcs ja n’hem parlat en altres ocasions, són els que han estat construïts amb materials reciclats i respectuosos amb el medi ambient. A més, influeixen de forma positiva en la mainada perquè a partir d’aquests se’ls hi pot inculcar el coneixement d’actuar vers el canvi climàtic.

 Aquest mobiliari urbà sostenible fa possible que de mica en mica anem avançant cap a una ciutat sostenible i respectuosa amb el medi ambient on la tecnologia té un paper realment rellevant.