Construcció del nou CAP Raval Nord

Construcció del nou CAP Raval Nord

Durant els pròxims mesos es farà efectiva la cessió dels usos de la capella de la Misericòrdia. A partir de llavors, passarà a mans de l’Ajuntament de Barcelona i no del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, propietari des del 2013.

Nou Centre d’Atenció Primària: CAP Raval Nord

Aquesta renúncia d’ús de la capella de la Misericòrdia permetrà habilitar una zona d’usos sanitaris i la construcció d’un Centre d’Atenció Primària (CAP) Raval Nord. La Plataforma Raval Nord Digne, va ser la primera plataforma ciutadana que es va mobilitzar per aconseguir participar en un ple municipal i demanar l’ampliació d’aquest CAP a la capella.

Que l’Ajuntament de Barcelona torni a ser propietari de la capella de la Misericòrdia és el pas previ necessari per començar a requalificar la capella per a usos sanitaris. Només així es podrà seguir amb la construcció del nou CAP Raval Nord.

foto blog 1

Ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels

A conseqüència d’aquesta cessió, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona comptarà amb un nou edifici annex a la plaça dels Àngels, al costat de la capella de la Misericòrdia i davant de la Sala d’Exposicions 1. Per tant, el nou edifici quedarà integrat a la plaça i servirà d’unió entre la capella dels Àngels i el Convent dels Àngels.

La Comissió d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat va aprovar la modificació del Pla general metropolità per segregar la plaça dels Àngels i requalificar la part posterior del Convent dels Àngels per construir-hi el nou edifici. 

foto blog 2

Així doncs, amb aquest projecte serà possible dur a terme l’ampliació del MACBA (prevista per a finals del 2022), alhora que l’Ajuntament de Barcelona donarà resposta a la petició històrica de la ciutadania i dels professionals sanitaris amb la creació del nou CAP Raval Nord. Si vols saber com avança aquest projecte o estar al dia de totes les novetats de Barcelona, consulta el nostre blog periòdicament!